Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Martin Schulz talar till Knesset på tyska

DELA MED SIG:

publicerade

on

20120605_-schulz-_haxhinasto_084På måndag (10 februari) Knesset Huskommitté (som representerar enkammar- nationell lagstiftare of Israel. förväntas bemyndiga Europaparlamentets ordförande Martin Schulz (avbildad) att hålla ett tal på tyska till Knesset, som ska hållas den 12 februari.

Schulz är på officiellt besök i Mellanöstern den 9-12 februari. Han kommer också att besöka Jordanien och de palestinska områdena. I Jordanien deltog han den 9 februari i den parlamentariska församlingen för unionen för Medelhavet vid King Hussein Convention Center vid Döda havet och träffades senare av Jordaniens prins Feisal Ibn Al-Hussein av Jordanien och premiärminister Abdullah Ensour.

Efter ett möte den 10 februari i Ramallah med representanter för det palestinska civila samhället, höll han vid middagstid ett möte med den palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas och den palestinska premiärministern Rami Hamdallah.

En presskonferens med president Schulz och premiärminister Hamdallah kommer att äga rum klockan 14 lokal tid i Ramallah. Han kommer senare att delta i ett fältbesök tillsammans med premiärministern under ledning av UNRWA och med FN:s kontor för samordning av humanitära frågor (OCHA) i Jerusalem.

Senare under dagen kommer Schulz att lansera European Parliament Young Leaders Seminar Network för unga européer, israeler och palestinier. Hans besök i Israel börjar på morgonen den 11 februari vid Yad Vashem Holocaust Memorial där han kommer att åtföljas av domare Gabriel Bach som var senior åklagare i Adolf Eichmanns rättegång och talade förra året vid den internationella förintelsens minnesceremonin i Europaparlamentet.

Han kommer också att träffa medlemmar av Caucus of the Knesset för att lösa den arabisk-israeliska konflikten (tvåstatslösning) som leds av MK Yehiel (Hilik) Bar, vice talman i Knesset och generalsekreterare för det israeliska arbetarpartiet. Han kommer också att hålla ett möte med ledaren för det israeliska arbetarpartiet Isaac Herzog. Senare på eftermiddagen kommer president Schulz att tilldelas Doctor Philosophiae Honoris Causa av hebreiska universitetet i Jerusalem och håller vid detta tillfälle ett tal om förbindelserna mellan EU och Israel.

Den 12 februari, efter att ha hållit möten med det israeliska civila samhället och icke-statliga organisationer, träffar han den israeliska Knessets talman, Yuli-Yoel Edelstein, innan han håller sitt tal till Knesset. Under sitt besök kommer Schulz också att träffa den israeliska presidenten Shimon Peres, premiärminister Benjamin Netanyahu och fredssamtalens chefsförhandlare Tzipi Livni. Schulz kommer att åtföljas av ett EU-följe på sex personer, inklusive EU-ambassadören i Israel Lars Faaborg-Andersen och flera rådgivare, samt medlemmar av tysk press.

Annons

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend