Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Watson: ‘Gibraltar government in Brussels to make voice heard’

DELA MED SIG:

publicerade

on

watsonmepEn delegation från Gibraltars regering, inklusive chefsminister Fabian Picardo och vice chefsminister Joseph Garcia, kommer att vara i Bryssel den här veckan tisdagen den 11 och onsdagen den 12 februari.

Inför besöket, Gibraltar och sydvästra Englands liberaldemokratiska parlamentsledamot Sir Graham Watson (avbildad) said: “Gibraltar is now ‘officially’ an EU policy issue at the highest levels. The queues at the frontier are the subject of an ongoing European Commission investigation. Other national governments are getting more and more frustrated by Spain’s intractable single-mindedness on the issue.”

“Thanks to the government of Gibraltar’s policy of engagement at EU level and my efforts to put the Rock on the agenda – not to mention the protests across Brussels two weeks ago – the Commission is now listening. We are making our voice heard.

“Madrid is furious. Despite the Commission’s verdict on the frontier, they are nonetheless at risk of getting into trouble in Brussels for what they are doing. They are in the wrong, and they know it.

“I am pleased the government of Gibraltar has decided to follow up their first ever official visit to Brussels last year and make this a regular fixture.”

Sir Graham har arrangerat så att delegationen träffar EU-kommissionens tjänstemän på högsta nivå i de generaldirektorat som ansvarar för inrikes frågor, skatter, transporter, tullar, miljö och inre marknaden. Delegationen kommer också att träffa viktiga parlamentsledamöter från hela Europa för att diskutera sina EU-politiska frågor.

Sir Graham kommer att stå värd för en mottagning för att hedra chefsminister Fabian Picardo i en av medlemssalongerna i Europaparlamentet kl. 18 onsdagen den 30 februari, där Picardo kommer att hålla ett tal om Gibraltar och EU. Alla välkomna. För mer information, vänligen maila [e-postskyddad]

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend