Anslut dig till vårt nätverk!

Anslutning

Ukraina: Decentralisering och stöd till regioner viktig del av EU: s hjälp

DELA MED SIG:

publicerade

on

storUtvidgning och EU: s grannskapspolitiska kommissionär Štefan Füle träffade Donetsk-regionens guvernör Serhiy Taruta i Bryssel idag (25 mars).

De utbytte åsikter om den aktuella situationen i landet och diskuterade utmaningar i Donetsk-regionen och resten av östra Ukraina.

Guvernör Taruta, som utsågs till sitt kontor i början av mars, förklarade den ekonomiska, sociala och säkerhetsmässiga situationen i regionen och beskrev sina prioriteringar för att ta itu med de befintliga problemen genom att införa reformer, öka transparensen, stärka rättsstatsprincipen och utveckla mer samarbete med Ukrainas EU-grannar.

Kommissionär Füle betonade att undertecknandet av associeringsavtalet var en förnyad stimulans för reformer och ett intensivare samarbete mellan EU och Ukraina, inte bara med de centrala myndigheterna i Kiev utan även i regionerna. "Vårt stöd till decentralisering och till regioner är en del av vår hjälp som erbjuds Ukraina. Vi kommer att diskutera dessa frågor också under mitt kommande besök i Kiev den här veckan”, sade kommissionär Füle. På mötet upprepade han också EU:s ståndpunkt angående annekteringen av Krim av Ryssland, vilket EU anser vara olagligt. Han påminde också om att associeringsavtalet inte bara respekterar traditionella handels- och ekonomiska band mellan Ukraina och Ryssland utan också skapar möjligheter för deras ytterligare intensifiering.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend