Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

EU-finansierade verktyg för att hjälpa vår hjärna affär med stora uppgifter

DELA MED SIG:

publicerade

on

100000000000019E000000E7B0D3D777Varenda minut genererar världen 1.7 miljoner miljarder byte data, motsvarande 360,000 DVD-skivor. Hur kan vår hjärna affär med allt stora och komplexa datamängder? EU-forskare utvecklar ett interaktivt system som inte bara presenterar data som du vill ha det, men också ändrar de ständigt för att förhindra hjärn överbelastning. Projektet kan ge studenterna möjlighet att studera mer effektivt eller journalister att snabbare dubbelkontrollera källor. Flera museer i Tyskland, Nederländerna, Storbritannien och USA har redan visat intresse för den nya tekniken.

Data is everywhere: it can either be created by people or generated by machines, such as sensors gathering climate information, satellite imagery, digital pictures and videos, purchase transaction records, GPS signals, etc. This information is a real gold mine. But it is also challenging: today’s datasets are so huge and complex to process that they require new ideas, tools and infrastructures.

forskare inom likvid (@ceedsproject) införlivar stora data i en interaktiv miljö för att det mänskliga sinnet att generera nya idéer mer effektivt. De har byggt vad de kallar en upplevelse Induktion Machine (XIM) that uses virtual reality to enable a user to ‘step inside’ large datasets. This immersive multi-modal environment – located at Pompeu Fabra University in Barcelona – also contains a panoply of sensors which allows the system to present the information in the right way to the user, constantly tailored according to their reactions as they examine the data. These reactions – such as gestures, eye movements or heart rate – are monitored by the system and used to adapt the way in which the data is presented.

Jonathan Freeman, ppsykologens rofessor på Goldsmiths, University of London och koordinator av likvid, förklarar: "Systemet erkännernär deltagarna blir trötta eller överbelastade med information. Och det anpassar sig därefter. Det förenklar antingen visualiseringar för att minska den kognitiva belastningen och därmed hålla användaren mindre stressad och mer fokuserad. Eller så kommer den att vägleda personen till områden i datarepresentationen som inte har så stor information."

Neuroforskare var den första gruppen av likvid forskarna försökte sin maskin på (BrainX3). Det tog typiskt enorma datamängder som genereras i detta vetenskaplig disciplin och animerade dem med visuella och ljud displayer. Genom att tillhandahålla subliminal ledtrådar, såsom blinkande pilar, maskinen vägledde neuroforskare till områden i de data som var potentiellt mer intressant för varje person. De första piloterna har redan visat kraften i denna strategi få nya insikter i organiseringen av hjärnan.

Från museer till butiker

Möjliga tillämpningar för likvid överflöd, från kontroll av satellitbilder och oljeprospektering, till astronomi, ekonomi och historisk forskning. "Överallt där det finns en mängd data som antingen kräver en hel del tid eller en otrolig ansträngning, det finns potential", Tillägger professor Freeman. "Vi ser att det är fysiskt omöjligt för människor att analysera all data framför dem, helt enkelt på grund av den tid det tar. Varje system som kan påskynda det och göra det mer effektivt är av stort värde. "

Annons

The CEEDs system can help with gathering and reacting to feedback from users in places as shops, museums, libraries and concerts. In the physical and virtual classrooms, professors could teach students more efficiently by adapting their presentations to their attention level. The CEEDs technology has been used for two years at the Bergen-Belsen memorial site in Germany and discussions are ongoing with museums in the Netherlands, the UK and the United States ahead of the 2015’s commemorations of the end of World War II. The project’s team is in discussion with several public, charity and commercial organisations to further customise a range of CEEDs systems to their needs.  Applications discussed are related to a virtual retail store environment in an international airport and the visualisation of soil quality and climate in Africa in order to assist local farmers in optimising crop yields.

Få ut det mesta av stora data

Likvid är ett stort projekt: 16-partner i nio länder (Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Italien, Spanien, Nederländerna och Förenade kungariket) sätter ihop sina huvuden för att optimera den mänskliga förståelsen av stora data. € 6.5 miljoner av EU-finansiering investeras i detta innovativa initiativ, under Framtida och ny teknik ordningen @fet_eu

EU: s åtgärder för att dra nytta av stora uppgifter går utöver forskningsprojekt. Europeiska kommissionen har nyligen uppmanat nationella regeringar att vakna upp till den stora uppgifter revolutionen (pressmeddelande) Och använder hela skalan av politiska och rättsliga verktyg gör det mesta av datadrivna ekonomi (mer information).

Vice ordförande för Europeiska kommissionen NeelieKroesEU, Som ansvarar för Den digitala agendan, Sa: "Big data doesn’t have to be scary. Projects like this enable us to take control of data and deal with it so we can get down to solving problems. Leaders need to embrace big data. "

Läs mer om likvid projekt (även på franska, tyska, italienska, polska och spanska).

Mer information

Video på Euronews - Futuris program
(Också i franska, tyska, grekiska, ungerska, italienska, portugisiska och spanska)

Blogginlägg by CEEDs project coordinator Professor Jonathan Freeman – Etik i centrum av likvid projektet
TEDx föreläsning by CEEDs scientific coordinator Professor Paul Verschure – Från stora data till stora idéer

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend