Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EUfunds: "Oanvända EU-pengar måste användas"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Pengatvätt. Euro europeiska valutan

Pengatvätt. Euro europeiska valutan

"Varje år förblir cirka 2 miljarder euro i åtaganden i EU:s budget outnyttjade eftersom de åtgärder som de var öronmärkta för inte genomförs. Detta belopp bör finnas kvar i EU:s budget för att uppfylla de åtaganden som medlemsländerna har gjort”, säger EPP-gruppen.

"Vi föreslår ett enkelt sätt att hjälpa medlemsländerna att nå sina mål: de belopp som inte genomförs som ursprungligen förutsågs bör återinföras till EU:s budget istället för att bara gå förlorade. Vi siktar på en EU-budget utan förluster och att den genomförs fullt ut vad gäller åtagandebemyndigandena”, förklarade EPP-gruppens budgettalesman José Manuel Fernandes, ledamot av Europaparlamentet.

EPP-gruppen betonar att dessa fritaganden bör göras tillgängliga igen för att möta de framväxande behoven i EU:s budget.

”EU har framväxande behov i sin budget som måste uppfyllas, såsom flyktingkrisen och andra finansieringsbehov för mål som jobb och tillväxt. Medlemsstaterna bör nu uppfylla sina åtaganden”, sade Marian-Jean Marinescu, ledamot av Europaparlamentet, vice ordförande i EPP-gruppen.

Som ett resultat av detta uppmanar EPP-gruppen Europeiska kommissionen att lägga fram de nödvändiga förslagen, särskilt inom ramen för revideringarna av budgetförordningen och den nuvarande fleråriga budgetramen, för att utöka flexibiliteten i EU:s budget genom att förutse möjligheten att göra oanvända pengar tillgängliga för att växa fram. EU:s budgetbehov.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend