Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Greens: Europeiska gröna partiet rådets vårmöte börjar i Utrecht

DELA MED SIG:

publicerade

on

greenplanetUnder ett 3-dagars råd, med start idag (20 maj), samlas gröna partier från hela Europa för att diskutera Europas framtid.

Vid tillfället släppte Europeiska miljöpartiets medordförande, Monica Frassoni och Reinhard Bütikofer, följande uttalande: "Vid detta Europeiska miljöpartiets råd vill vi utforska den stora utmaningen med en överstatlig demokrati som fortfarande återstår att uppnå. Här kommer vi att diskutera vad som håller eller bör hålla ihop Europa, och varför vi anser att en välfungerande och legitim europeisk demokrati är en oumbärlig förutsättning för att uppnå våra gröna mål.

"Detta möte i Europeiska miljöpartiets råd kommer också att visa att, för de gröna, är en social och miljömässig omvandling av våra ekonomier i centrum för att bygga en god europeisk framtid. Denna ekonomiska omvandling kräver gemensamma europeiska förhållningssätt till frågor som industri, innovation, sociala frågor integration, klimaträttvisa och handel.

"Det är därför vi i detta råd kommer att ta itu med Europas: handelsförhandlingar; stålindustri; cirkulär ekonomi; energipolitik och rörelse för avyttring av koldioxid. Det europeiska projektet kommer inte att försvaras bara genom att citera europeiska värderingar. Vi vill ge gröna svar på bröd- och smörfrågorna som berör alla dess medborgare.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend