Anslut dig till vårt nätverk!

EU

35 miljoner smutsiga #dieslar kör på Europas vägar idag, visar ny forskning

DELA MED SIG:

publicerade

on

Mer än ett och ett halvt år efter att dieselgate-skandalen bröt ut fortsätter antalet smutsiga dieslar som förgiftar luften som européerna andas att växa. Ny T&E-forskning visar att det finns 35 miljoner av dessa dieselbilar och skåpbilar som kör på Europas vägar idag, sex miljoner fler än 2015. Dessa Euro 5 och 6 dieselbilar och skåpbilar såldes i Europa mellan 2011 och 2016 och överstiger kväveoxiderna (NOx) gränser med minst tre gånger.

Biltillverkares fusk är den enda anledningen till att dieselbilar och skåpbilar överträffar NOx-gränserna på vägen med avgasreningstekniken som mestadels är avstängd eller nere. Bara dessa överskott av NOx-utsläpp orsakade nästan 7,000 2015 tidiga dödsfall i Europa 70,000. Luftföroreningar är Europas största miljöproblem. Totalt beräknas kväveoxider döda XNUMX XNUMX européer varje år.

Till skillnad från USA fortsätter smutsiga dieslar på våra vägar att växa eftersom ingen nationell regering i Europa har straffat eller bötfällt någon biltillverkare eller tagit grovt förorenande dieslar från vägen.

Julia Poliscanova, ansvarig för miljövänliga fordon och luftkvalitet på Transport & Environment (T&E), sa: "Det har inte skett några framsteg i Europa över ett år efter dieselgate: biltillverkares fusk fortsätter att döda människor. Luftföroreningskrisen i europeiska städer orsakas huvudsakligen av de nationella myndigheternas ovilja eller oförmåga att agera för att återkalla och reparera bilar som är olämpliga för vägen eller till och med stoppa fler att rulla av produktionslinjer. Det är hög tid för lagstiftare att sätta medborgarnas hälsa över biltillverkarnas plånbok.”

De bästa biltillverkningsländerna i Europa har det högsta antalet kraftigt förorenande dieslar. Antalet i Tyskland växte till 6.5 miljoner 2016. 5.3 miljoner kör på brittiska vägar; Italien har nästan 4 miljoner och Spanien har 2.4 miljoner.

Det misskrediterade systemet för bilgodkännande är kärnan i dieselgate. Den 29 maj träffas ministrar från de 28 medlemsländerna i Bryssel för att enas om en gemensam ståndpunkt om hur man ska reformera det system som missbrukas av biltillverkarna. Både EU-kommissionen och Europaparlamentet vill ha ett bättre, oberoende system för att förhindra framtida dieselgate. Men den tyska regeringen är den enda som aktivt blockerar reformen eftersom den motsätter sig nya EU-omfattande kontroller och tillsyn av bilgodkännanden.

"Den nuvarande reformen är en chans på ett årtionde att fixa Europas trasiga system för att godkänna bilar som tillåter dieselgate att fortsätta. Om förbundskansler Merkel insisterar på att skydda VW, Daimler, Audi och BMW intressen och blockera framsteg, måste ministrarna i de 27 medlemsländerna förbli lika bestämda när det gäller att skydda européernas hälsa. På spel står de 70,000 XNUMX tidiga dödsfallen varje år.”

Annons

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend