Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit: Nakna skydivers bjuda på världsrekord i grund för brittisk enhet

DELA MED SIG:

publicerade

on

När dystra rubriker ökade i kölvattnet av förra årets Brexit-omröstning, beslöt fyra britter att muntra upp sitt splittrade land genom att sätta ett nytt världsrekord för fallskärmshoppning. Naken, skriver Katharine Houreld.

Pete Sharwood-Smith, Gary Lincoln-Hope, Pete Cheek och Olly Aylott hoppade från ett plan 22,400-fötter över en kenyansk strand på torsdag (6 juli) med sikte på världsrekordet för det högsta nakna hoppet och tilltalande för enhet efter den blåmärkena folkomröstningen kampanj.

"Vi är inte allierade med något politiskt parti, vi vill bara förstärka de positiva aspekterna av att vara brittiska och brittiska folk är kända för att göra dumma saker, särskilt efter puben", säger 43-årige Sharwood-Smith, en röd -hårig skott.

"England, Irland, Wales, Skottland - vi är alla bättre tillsammans."

Britarna röstade för att lämna EU i juni 23, 2016. Planeringen för hoppet började ungefär sex månader sedan.

Smakämnen Guinness World Records Sade nakna fallskärmflygning var inte en kategori som den övervakade, men Jeff Dawson, som grundade det amerikanska baserade samhället för framsteg av naken skydiving, sa det högsta nakna hoppet han visste var 18,000-fötter.

Cheek, en 39-årig webbdesigner och fotograf från London, sa att han hoppade också för att fira sin far Pat Cheek, som ofta arbetade med trädgårdsarbete eller byggnadsarbeten innan han dog av cancer 10 år sedan.

Annons

"Han sa alltid," gör farliga saker noggrant, "" sa Cheek. "Kenya är ett vackert land och jag trodde att en höghastighetsnakenhet bara skulle öka upplevelsen."

Lincoln-Hope, som tjänstgjorde i eliten British Parachute Regiment, är den enda medlemmen i laget som har hoppat naken före, i hopp om att sedan bryta rekordet för det största antalet människor som fallskärm utan kläder. Vid 16 föll de kort och han bröt sin fot.

"Hoppet var kallare än jag hoppades. Allt var väldigt dumt," sa han. Lufttemperaturen var cirka -18 grader Celsius (-4 ° F) med en vindkylningsfaktor på 125 mil per timme.

Efter att ha avlägsnat syrgasmasker och hoppade från planet hade de fyra fem minuter att komma till 15,000-fötter, där normala syrehalter återupptogs, eller deras förmåga att tänka klart skulle påverkas, sade Lincoln-Hope.

Maths lärare Olly Aylott, 33, gick med i rekordförsöket i sista minuten efter att ha träffat de andra tre på stranden av en slump på onsdagen.

"Brittiska människor är kända för att vara ganska kloka men vi är inte riktigt", sa han.

En besättning träffade fyra på stranden med omslag.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend