Anslut dig till vårt nätverk!

Central Asia

#ASEP - Europaparlamentet är värd för det tionde parlamentariska mötet i Asien och Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Klimatförändringarnas inverkan på migration, ekonomi och säkerhet kommer att höra toppmötet i Asien och Europa (ASEP), som äger rum 27-28 september.

Parlamentsledamöter och parlamentsledamöter från EU: s medlemsstater, 18-asiatiska länder och Ryssland, Australien, Nya Zeeland, Norge och Schweiz kommer att diskutera de miljöutmaningar som Asien och Europa står inför: hållbar utveckling och cirkulär ekonomi, förvaltning av städer, samverkan om vattenresurser, avfallshantering och plastreducering, livsmedelssäkerhet och ren teknik. De kommer också att förbereda sina inlägg för ASEM-toppmötet som hålls 18-19 oktober i Bryssel.

EP: s ordförande Antonio Tajani kommer att starta plenarsessionen på 27 september i 10.30. Detta kommer att följas av ett välkommet tal från ASEP 9-mötesvärden, Yondonperenlei Baatarbileg (Mongoliet), Shirin Sharmin Cahudhury, talare för Bangladeshs parlament, Ana Maria Pastor Julian, president för deputeradekongressen (Spanien), Gloria Gloria Arroyo, talman för representanthuset (Filippinerna) och Zhang Zhijun, vice ordförande i utskottet för utrikesfrågor (Kina).

Plenarsessionen kommer att vara webbaserad live. Du kan också följa täckningen genom @EP_ForeignAff med #ASEP10.

Ett detaljerat utkast till programmet är tillgängligt här..

Tryckpunkt

En presspunkt med Europaparlamentets vice ordförande för förbindelserna med Asien Heidi Hautala (Greens, FI) planeras till torsdag, 27 september, vid 12h30 framför Hemicycle (Paul Henri Spaak Building).

Annons

BakgrundAsien-Europa parlamentariskt partnerskap (ASEP) möte är en del av det övergripande partnerskapet mellan Asien och Europa, vilket ger ett forum för interparlamentariska debatter, informationsutbyte och främjar ömsesidig förståelse av globala frågor. ASEP-möten sammankallas årligen före ASEM-toppmötet, växelvis i Asien och i Europa.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend