Anslut dig till vårt nätverk!

Sporter

Vad är den "trolldryck" som driver Novak Djokovic?

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Det finns en viss aura som följer Novak Djokovic runt. För många kan det framstå som en mantel av oövervinnlighet.

Många har försökt, och misslyckats, genom åren att genomborra den serbiska superstjärnans ogenomträngliga rustning. För många rivaler har han blivit ett orörligt objekt.

Djokovic är nu den bäst dekorerade tennisspelaren genom tiderna i herrspelet, med löftet om att fler större silverföremål ska samlas in.

Dominerande

Efter att ha upplysta banor i Melbourne, Paris, New York och Wimbledon verkar det inte finnas något hejd på de mest dominerande idrottskrafterna.

Det uttalandet stämmer lika mycket i nuet som det någonsin har gjort, med Djokovic den överväldigande 10/11-favoriten i US Open 2023 vadslagning för att ta den 24:e Grand Slam-kronan i hans redan rekordstora karriär.

Medan sådan framgång är nästan allmänt beundrad, med tips på tennisspel till synes för alltid vägd till hans fördel, kan ett grönögt monster dyka upp hos vissa. För de som inte kan slå Djokovic från den högsta av sittpinnar, måste frågor ställas om hur han har varit så bra, så länge.

Annons

Med varje rörelse som dissekerats i minsta detalj, har uppmärksamheten ibland flyttats mot innehållet i en mystisk vattenflaska. Det har funnits tillfällen då de inne i Djokovic-lägret har gått långt för att hålla en till synes vinnande formel hemlig.

Mannen själv har ryckt bort intresset för sin speldagsvätska genom att märker det som "trolldryck", men det har bara tjänat till att öka intresset bland dem som desperat vill njuta av den sortens marginella vinster som gör skillnaden mellan bra och bra.

Djokovic har lovat att leverera svar "snart, men inte så snart", med det föreslog att han håller på att plocka ihop en rad kosttillskottsprodukter som ännu inte är redo att släppas till massorna som utgör en global marknadsplats.

Hans fru Jelena har också börjat skjuta tillbaka mot dem som fortsätter hänge sig åt onödig undersökning. Hon har sagt: "Hela det här nonsenset om att få folk att tala om något de inte är redo för att andra är sluten på patienten är absurt. Sitt lite tyst. Tänk på dig själv mer. Allt du ser är inte kontroversiellt. Det kan vara privat. Är det tillåtet?"

Djokovic har gärna avslöjat offentligt att han nu föredrar en växtbaserad kost. Även om han alltid har kunnat pressa sig själv till det yttersta och bortom, kommer förändring alltid att krävas någon gång för att uppnå den livslängd som alla ikoner längtar efter.

Han har nu mer energi och går inte sönder lika mycket, vilket är en alarmerande kombination för de som hoppas kunna stjäla en krona från kungen av världstennis.

Perfektion

Det verkar som om Djokovic bara tar hand om sig själv på bästa möjliga sätt. Han lämnar ingen sten ovänd i strävan efter perfektion – ungefär som stjärnor i andra sporter – och är helt engagerad i sitt valda yrke.

Kan alla hans motståndare kräva lika mycket? Om inte, så kanske de borde vara mindre bekymrade över innehållet i en distraherande vattenflaska och mer fokuserade på ansträngningen som läggs på deras eget spel på och utanför banan.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend