Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Labour-parlamentsledamöter uppmanar EU att fastställa sanktioner mot Ryssland mot Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

0 ,, 17468585_303,00Den 6 mars uppmanade Labour-parlamentsledamöterna Europeiska unionen att precisera de sanktioner som övervägs mot Ryssland på grund av dess invasion av Ukraina.

Richard Howitt MEP, Labours europeiska talesperson för utrikesfrågor och en hög ledamot i Europaparlamentets utrikesutskott, var närvarande vid samtal med Ukrainas interimistiska premiärminister Arseniy Yatsenyuk i Bryssel, där Yatsenyuk sa till ledamöterna att "det här är inte bara en kris mellan Ryssland och Ryssland. Ukraina men ett för Europa som helhet”.

Howitt sa: "Europa måste vara mer specifik i sitt hot om möjliga sanktioner mot Ryssland, annars kommer det att förlora trovärdighet i sitt hot om "kostnader och konsekvenser" över Ukraina. Det är ett felaktigt val att föreslå att dagens Europeiska rådsmöte måste välja mellan sanktioner eller dialog med Ryssland.

"Alla såg misslyckandet med gårdagens samtal i Paris för att kunna gå längre än generaliserade varningar, mest av allt i Kreml, så det är avgörande att europeiska ledare idag backar upp sin retorik med bestämda förslag.

"Med tusentals ryska trupper på plats på Krim, om det bästa EU kan göra är att helt enkelt avbryta tekniska möten på låg nivå med Ryssland, är risken att Europa endast kommer att ses som kapabelt att tomma hot.

"Jag välkomnar alla försök att möjliggöra en direkt dialog mellan Moskva och Ukraina, tillsammans med EU:s nödvändiga ekonomiska bistånd för att hjälpa demokratiska ansträngningar i Ukraina, men sanktioner är en del av den nödvändiga diplomatin om Ryssland ska kunna övertalas att backa."

 

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend