Anslut dig till vårt nätverk!

Belgien

#Power: Clearing för brittiska, nederländska och belgiska kraftspotmarknaderna migrerats till ECC

DELA MED SIG:

publicerade

on

kraftClearingen för powerspotmarknaderna i Storbritannien, Nederländerna och Belgien har framgångsrikt migrerats från APX till European Commodity Clearing (ECC) den 31 mars 2016. Således täcker alla powerspotmarknader som drivs av EPEX SPOT och dess dotterbolag Central Western Europa (CWE) och Storbritannien drar nu nytta av en central clearing.

Migreringen följer på tillkännagivandet av integrationen av APX och Belpex i den europeiska kraftbörsen EPEX SPOT i april 2015 och banar väg för att harmonisera kraftspotmarknaderna i CWE och Storbritannien. Alla ansträngningar kommer nu att fokusera på migreringen av handelssystemen i Nederländerna och Belgien mot ETS för Day-Ahead och M7 för Intraday-marknader, planerade att äga rum i slutet av 2016.

Även om clearing historiskt har utförts av APX själv för sina marknader, har ECC varit clearinghuset för EPEX SPOT sedan starten. Clearing avser vanligtvis den finansiella och fysiska avvecklingen av handelstransaktioner som slutförts eller registrerats för clearing på EPEX SPOT: i egenskap av central motpart går clearinghuset sedan mellan köpare och säljare, tar motpartens finansiella risk för varje handelsdeltagare och genomför betalning , leverans och avveckling av alla transaktioner.

För närvarande övertar ECC clearingtjänster för powerspotmarknader i Tyskland/Österrike, Frankrike, Schweiz, Ungern och Serbien. Utöver det godkänns även elterminer för Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Belgien, Nederländerna, Grekland, Rumänien, Schweiz, Storbritannien samt den nordiska marknaden som kan handlas på EEX av ECC. Clearing av alla powerspot- och derivatprodukter från EEX Group i ett gemensamt clearinghus ger betydande marginalbesparingar för de kunder som är aktiva på dessa marknader.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend