Anslut dig till vårt nätverk!

Bulgarien

Borisov nominerar sin parlamentsledamot Desislava Atanasova till medlem av författningsdomstolen, Peevski stöder henne!

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det rapporterar BNEWS. "Vår nominering till författningsdomstolen är Desislava Atanasova", meddelade GERB-ledaren Boyko Borisov för journalister i nationalförsamlingen, rapporterar BTA. Borisov nominerar alltid sina lojala ställföreträdare till konstitutionella domare, eftersom han inte ser detta centrala regeringsorgan som en domstol och den sista instansen i landet, utan som ett politiskt organ som ska skydda och försvara hans och ibland hans partis intressen.

"Ni känner henne alla från de senaste nio parlamenten, i alla juridiska utskott, med exceptionell juridisk erfarenhet, betydande lagstiftningsarbete, dussintals lagar," argumenterade han.

"Jag är helt övertygad om att hon kommer att göra det bra," sa Borisov.

Posten som ordförande för GERB-SDS:s parlamentariska grupp kommer att intas av Borisov själv.

Enligt GERB:s ledare finns det inget behov av att diskutera nya vice premiärministrar.

”Under avtalet har vi väldigt tydliga regler med våra kollegor – de två huvudfigurerna i den verkställande makten är Denkov-Gabriel, och detta förblir detsamma under rotationen. Jag anser att vi inte ska prata om nya vice premiärministrar eller några plötsliga rörelser, eftersom allt är väldigt bräckligt och förändringar bör göras mycket noggrant, bara med konsensus”, sa GERB-ledaren.

”Vi hade inget ledarmöte idag, vi hade ett arbetsmöte. Imorgon ansluter våra kollegor Denkov och Mariya Gabriel. Vi måste vara klara före 6th mars för att ha ett slutgiltigt förslag till kabinett att presentera för president Radev”, tillade han.

Annons

MRF skulle inte delta med ministrar och idéer till Rotationen!

MRF och Peevski stödde båda kandidaterna för medlemmar i CC – föreslagna av GERB respektive PP. Detta visar att båda nomineringarna samordnades med Peevski, såväl som ministerbytena under rotationen i koalitionen.

"Låt det inte bli fler kommentarer i media om huruvida MRF kommer att träda till makten. Detta kommer inte att hända. Vi vill inte delta på absolut någon nivå”, sa Delyan Peevski, ordförande för MRF:s parlamentariska grupp, i parlamentets lobby.

Denna position för MRF är konstant inom den nuvarande nationalförsamlingen.

Redan 9th I november 2023 sa ordföranden för MRF:s parlamentariska grupp, Delyan Peevski, uttryckligen till media: "MRF vill inte delta med ministrar eller biträdande ministrar i den verkställande makten."

”Jag vill vara tydlig – vi vill inte ha ministrar eller biträdande ministrar varken nu (dvs. när Nikolay Denkov är premiärminister) eller med rotationen (dvs när Mariya Gabriel tar hans plats). Vi tror att den så kallade ”koalitionen” är stabil och att det inte kommer att bli några problem om ministrarna börjar genomföra prioriteringar som definierats i programmet, som stöddes av oss”, betonade Peevski och han har inte backat från sina ord.

Idag betonade Peevski ännu en gång att rörelsen inte vill ha ministrar och biträdande ministrar. Han försäkrade att det inte finns någon kvot i fördelningen av maktpositioner.

Han sa att MRF kommer att stödja båda kandidaterna, från GERB och från DB, för författningsdomstolen, efter att GERB bekräftat att Desislava Atanasova är deras kandidat.

"Jag har länge sagt att den här regeringen har alla möjligheter. Låt rotationen passera, allt är stabilt för stunden”, bedömde han administrationen.

Och han vägrade att kommentera om det kommer att bli förändringar i kabinettet: ”Det pågår samtal mellan GERB och PP-DB, låt dem komma överens. Kommer det att finnas andra ministrar – fråga dem, vi kommer inte att delta där.”

Angående brevet som Ahmed Dogan skickade under semestern där han uttryckte oro för partiet, kommenterade Peevski att det är "mycket tydligt". ”Detta är riktat mot alla våra strukturer. Det kommer en ny början för MRF, vi återvänder till folket, för på vissa ställen har kopplingen tappats. Vi startar möten lokalt för att gå tillbaka till där MRF började”, sa Peevski.

Han klargjorde att han inte sökte försvarsminister Todor Tagarevs avgång. Ministern hade ringt honom redan nästa dag och Peevski förklarade sina invändningar.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend