Anslut dig till vårt nätverk!

Frankrike

Kenes Rakishev förnekar att ha betalat för ”Legion d'Honneur

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den 10 augusti 2022 publicerade vi en artikel som rapporterade att Kenes Rakishev hade betalat Fabian Baussart en betydande summa pengar för att erhålla "Legion d'Honneur". Den här artikeln var en återpublicering av en artikel som ursprungligen publicerades i fransk media.

Vi accepterar nu att Mr Rakishev inte innehar "Legion d'Honneur", att det inte finns några bevis som stödjer detta och att han inte anlitade Mr Baussart eller någon annan individ för att hjälpa honom att få det. Den artikeln rapporterade också att Rakishev är en "förtrogen" till Ramzan Kadyrov och kan riskera amerikanska sanktioner som ett resultat. Vi accepterar nu att Rakishev inte har haft någon kontakt med Kadyrov sedan 2016 – över ett år innan sanktionerna infördes av USA:s finansdepartement i december 2017.

Vidare accepterar vi att Rakishev fullständigt fördömer Kadyrovs handlingar som ledde till att han sanktionerades och inte på något sätt stöder något av hans handlingar sedan dess. Vi ber herr Rakishev om ursäkt för felen i vår artikel och är glada att kunna sätta protokollet till rätta.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend