Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Kommissionen öppnar programmet Digital Europe för Turkiet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen undertecknade ett associeringsavtal för programmet Digital Europe med Türkiye. Efter underskrifterna och efter att de relaterade ratificeringsprocesserna har slutförts kommer associeringsavtalet att träda i kraft. Företag, offentliga förvaltningar och andra berättigade organisationer i Türkiye kommer att kunna få tillgång till samtalen från Digital Europe Program, ett program med en total budget på 7.5 miljarder euro under perioden 2021–2027. 

I synnerhet kommer deltagare från Türkiye att kunna delta i projekt som distribuerar digital teknik över hela EU inom specifika områden som artificiell intelligens och avancerad digital kompetens. De kommer också att kunna sätta upp Digital Innovation Hubs i Türkiye.

With this association agreement, the European Union and Türkiye will reinforce their strong links in the field of digital technologies – with potential benefits arising from Türkiye’s capabilities and assets in the areas covered by the Digital Europe Programme, including in AI.

Kommissionen hoppas också att Türkiye ska främja närmare kopplingar till EU:s ekonomi och samhälle, samarbeta mer för att utveckla vår tekniska kapacitet och stödja digitalisering, särskilt av små och medelstora företag.

The Digital Europe Programme’s funds will complement funding available till Turkiet genom andra EU-program som Horizon Europe. De mål och specifika ämnesområden som för närvarande är berättigade till finansiering beskrivs i detalj arbetsprogrammen.

För mer information, se länken på Digital Europe Program och hur man ansöker om finansiering.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend