Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

En vandringsutställning över hela EU firar den inre marknadens 30-årsjubileum

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den 1 september startade turnén på den inre marknaden, en vandringsutställning som firar den inre marknadens framgångar med anledning av dess 30.th jubileum och involvera medborgarna i att diskutera dess framtid. Turnén startar i Trieste, Italien, och kommer att visa upp den inre marknadens många fördelar och möjligheter. Det kommer att innehålla interaktiva aktiviteter, utmanande spel och insiktsfulla dialoger. Turnén kommer sedan att ge sig ut på en resa genom Europa och är planerad att besöka Ungern, Rumänien, Bulgarien, Spanien, Portugal och Frankrike fram till slutet av året. Det kommer att finnas många andra destinationer under 2024.

Sedan början av året har många debatter, konferenser och evenemang anordnats med relevanta parter över hela EU för att fira den inre marknadens framgångar och uppmuntra reflektioner över dess framtid.

I mars i år publicerade kommissionen en Kommunikation firar 30-årsjubileet av den inre marknaden, som är en av de största framgångarna för den europeiska integrationen och en av dess viktigaste drivkrafter. Den europeiska inre marknaden grundades den 1 januari 1993 och tillåter varor, tjänster, människor och kapital att röra sig fritt i EU, vilket gör livet lättare för människor och öppnar upp nya möjligheter för företag. Nu mer än någonsin är det en viktig faktor för Europas ekonomiska motståndskraft under kriser och utgör en avgörande geopolitisk hävstång som stärker EU:s ställning och inflytande i världen.

För mer information och turnéns resplan, se Inre marknaden Tour-sida.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend