Anslut dig till vårt nätverk!

Anslutning

Nyckel Ledamöterna varnar Ukraina myndigheterna att inte använda våld mot pro-europeiska demonstranter

DELA MED SIG:

publicerade

on

Protest mot regeringen i UkrainaDe ukrainska myndigheterna måste avstå från att använda våld mot demonstranterna vid Euromaidan Square, och demonstrera fredligt mot den ukrainska regeringens beslut att inte underteckna associeringsavtalet med EU, sade två nyckelledamöter som ansvarar för det östliga partnerskapets politik, utrikesutskottets ordförande Elmar Brok (EPP). , DE) och rapportör Jacek Saryusz-Wolski (EPP, PL), som varnade: "Annars kommer det att få allvarliga konsekvenser."

I ett uttalande som gjordes efter Europaparlamentets möte i Vilniusgrupp och en diskussion med kommissionär Stefan Füle och Europaparlamentets tidigare ordförande Pat Cox, uttryckte Brok och Saryusz-Wolski sitt "starka stöd" för de "många tusen ukrainare som samlas på Euromaidan Square i Kiev och i andra städer runt om i Ukraina i den isande kylan” för att protestera mot regeringens beslut ”att beröva dem deras europeiska framtid”. De betonade att dörren till EU förblev öppen för det ukrainska folket.

Se uttalandet av Brok och Saryusz-Wolski nedan:

"Vi anser att Ukraina har en legitim rätt att göra sitt europeiska val. Dörren för det ukrainska folket är fortfarande öppen. Vi uttrycker vårt starkaste stöd till de många tusen ukrainare som samlas på Euromaidan Square i den isande kylan i Kiev och i andra städer runt om i Ukraina. Dessa fredliga demonstranter uttrycker sitt starka motstånd mot beslutet att inte underteckna associeringsavtalet mellan EU och Ukraina, ett beslut som berövar dem deras europeiska framtid. Vi varnar starkt de ukrainska myndigheterna att avstå från att använda våld mot fredliga demonstranter. Annars måste allvarliga konsekvenser dras.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend