Anslut dig till vårt nätverk!

Funktionshinder

EDF efterlyser ett fullständigt genomförande av rättigheter för personer med funktionshinder

DELA MED SIG:

publicerade

on

ui1YPtUVhvXBd1R74umMBUi5KrrQcCvfK0cxGOxdpPYDen 22 februari European Disability Forum (EDF) Styrelsemöte samlade representanter från EDFs medlemsorganisationer runt om i Europa. Den första av mötets två dagar inleddes med en europeisk konferens med fokus på genomförandet av rättigheterna för personer med funktionsnedsättning och strukturfonder.

När den öppnade konferensen hänvisade Greklands biträdande minister för arbete, social trygghet och välfärd Vasileios Kegkeroglou till Greklands ratificering av FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och de verkliga utmaningarna i genomförandet av den. Kegkeroglou underströk att medborgare med funktionshinder till fullo måste åtnjuta sina rättigheter på lika villkor som alla andra medborgare, på alla områden i livet: sysselsättning, tillgång till information etc.

På uppdrag av det grekiska nationella handikappförbundet talade dess vicepresident Thomas Kleisiotis om den grekiska handikapprörelsens kamp för att skydda familjerna till personer med funktionsnedsättning från krisen och åtstramningsåtgärderna.

EDF:s ordförande Yannis Vardakastanis betonade vikten av 2014 för Europeiska unionen och dess medlemsstater, eftersom det kommande EU-valet kommer att reformera syntesen av de europeiska institutionerna. "Dessa val är inte bara ett typiskt förfarande utan ett väsentligt sådant och deras resultat kommer att ha en viktig inverkan på varje medlemsstat i EU", sade han och uppmanade EDF:s medlemsorganisationer att använda EDF-manifest att kampanja på nationell nivå för funktionshinderrörelsens nyckelprioriteringar.

Enhetschefen, Inkluderande tillväxt, stads- och territoriell utveckling vid Europeiska kommissionen Wladyslaw Piskorzm lyfte fram EDF:s viktiga bidrag till Europeiska kommissionens arbete. Han såg till att EU-kommissionen reviderar partnerskapsavtalen från länderna och uppmärksammar att de inkluderar åtgärder för personer med funktionsnedsättning.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend