Anslut dig till vårt nätverk!

Digitala ekonomin

EU 20-somethings "vill avsluta roaming och har obegränsad internetåtkomst"

DELA MED SIG:

publicerade

on

RoamingUnga européer har sagt i stort antal att de vill ha ett slut på "otroliga" roamingpriser och "orättvisa" restriktioner för vad de kan och inte kan komma åt online från sina mobila enheter, enligt en undersökning av mer än 1,000 18 34-XNUMX år gamla.

En begränsad generation

Studien visade att:

  • 93 % av unga européer känner sig begränsade utomlands på grund av höga roamingavgifter; endast 37 % använder mobilt internet när de är utomlands, jämfört med 86 % hemma;
  • en majoritet skulle öka sin mobilanvändning om roamingavgifterna försvann;
  • 81 % vill ha obegränsad tillgång till Internet; 25 % möter restriktioner idag, och;
  • 79 % är för att stärka EU:s regleringsbefogenheter för att garantera rättvisa priser och för att harmonisera den inre marknaden.

Europeiska kommissionens vice ordförande NeelieKroesEU sa: "Unga människor har skickat ett meddelande till oss högt och tydligt: ​​att de vill avsluta roaming. De vill ha obegränsad tillgång till internet. Det är vårt jobb i Bryssel att ta ansvar och leverera det.”

En 23-årig student från Finland sa: "När du bokstavligen kan jogga till ett annat land, tycker jag att det är otroligt att jag måste kontrollera att min 3G inte är på för att undvika höga avgifter. Jag behöver också flera abonnemang med olika nummer för att undvika dessa. .”

En egenföretagare 31-årig tysk sa: "Jag tycker inte att det är rättvist för en internetleverantör att bestämma vad en användare kan och inte kan göra på sin enhet. Om användaren betalar för tjänsten , han/hon ska kunna göra vad han/hon vill."

Torsdagen den 3 april kommer ledamöterna att rösta om kommissionens #ConnectedContinent föreslagna förordningen som syftar till att eliminera roamingavgifter, införa nätneutralitet, och ta andra steg för att bygga en inre marknad för telekom i Europa.

Annons

Undersökningen genomfördes online och personligen av Tänk ung, en Bryssel-baserad tankesmedja.

Nya uppgifter som samlats in av den europeiska tillsynsmyndigheten (BEREC) visade också att den senaste tidens prissänkningar har åtföljts av betydande ökningar i konsumtionen.

Bakgrund

En studie utförd av ThinkYoung, en Brysselbaserad tankesmedja analyserade de unga européernas uppfattningar om nyckelaspekter #ConnectedContinent relaterade till nätneutralitet och roamingavgifter. Svar samlades in från 1040 EU-medborgare i åldern 18–34 via sociala medier och personligen mellan den 9 oktober och 10 november 2013.

Denna studie kompletterar Europeiska kommissionens undersökning som släpptes i februari (IP / 14 / 152) som visar att 94 % av européerna som reser utanför sitt hemland begränsar sin användning av tjänster som Facebook på grund av mobilroamingavgifter. Den visade att telekomföretag går miste om en marknad med cirka 300 miljoner telefonanvändare på grund av nuvarande prisstrategier, med negativa effekter för andra företag som apptillverkare.

Medan Europas appekonomi blomstrar (IP / 14 / 145), hindrar hinder som roamingavgifter delar av denna nya sektor. Reseguide-, foto- och kartappar påverkas särskilt negativt.

Och konsumenter begränsar inte bara sin mobilanvändning när de är utomlands. Hemma begränsar 70 % av de som ringer till andra EU-länder dessa samtal av kostnadsskäl.

Telekomförordningen #ConnectedContinent föreslogs av kommissionen i september 2013. Syftet är att föra oss mycket närmare en verklig inre marknad för telekom i EU, genom att stoppa roamingavgifterna, garantera ett öppet internet för alla genom att förbjuda blockering och försämring av innehåll, samordna spektrumlicenser för trådlöst bredband, vilket ger internet- och bredbandskunder mer transparens i sina avtal och gör det lättare för kunder att byta leverantör.

Mer information

Mer om Roaming
Mer om Nätneutralitet
Mer om ansluten kontinenten
Neelie Kroes hemsida
Följ Neelie Kroes på Twitter
#roaming #ConnectedContinent @ThinkYoungTW

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend