Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europaparlamentet denna vecka: Stöd till Ukraina, upphörande av roamingavgifter, bankunion

DELA MED SIG:

publicerade

on

20120124PHT36092_originalLedamöterna röstar om ett förslag om att underlätta åtkomsten av ukrainska varor till EU och kommer också att överväga att begränsa avgifterna för bankkortsbetalningar i hela Europa och slutligen avskaffa roamingavgifterna under en plenarsession i Bryssel på onsdag (2 april) och torsdag (3 april). Utanför plenumsärenden röstar det ekonomiska utskottet på tisdagen (1 april) om den informella överenskommelse som slöts med EU:s regeringar om hur man ska hantera banker som fallerar.

Bryssel plenum

Ukrainas ekonomi går igenom svåra tider och Europaparlamentet kommer att säga sitt om ett förslag som syftar till att ge stöd genom att häva tullarna för landets export till EU.

Avgifter som banker tar ut för att hantera kreditkortstransaktioner bör inte vara högre än 0.3 % av transaktionsvärdet och avgifter för bankkortstransaktioner bör inte vara högre än 7 eurocent eller 0.2 % av transaktionsvärdet (beroende på vilket som är lägst), enligt ett förslag röstas om under plenum.

Roamingavgifterna i EU bör vara över i slutet av 2015, enligt förslag som ska röstas om i parlamentet. Reglerna syftar också till att förstärka principen om nätneutralitet för att säkerställa att internetleverantörer inte kan blockera eller bromsa internettjänster efter behag.

Arbetstagare som flyttar från ett EU-land till ett annat kommer att behålla sina kompletterande pensionsrättigheter enligt en informell överenskommelse med EU:s regeringar som ska godkännas vid plenarsessionen.

I en serie omröstningar kommer parlamentet att besluta om det ska ge "ansvarsfrihet", med andra ord godkänna hur varje EU-institution och byrå hanterade sin budget för 2012.

Annons

Annan verksamhet

Den ekonomiska kommittén kommer att diskutera och rösta om en informell överenskommelse med rådet om den gemensamma resolutionsmekanismen som anger regler för hur man ska gå vidare med fallerande banker på tisdag.

På onsdag kommer en konferens i riksdagen att diskutera sociala mediers roll i politiken. Huvudtalet kommer att hållas av Alec Ross, som var senior rådgivare för innovation till tidigare USA:s utrikesminister Hillary Clinton.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend