Anslut dig till vårt nätverk!

Djurskydd

#BeCrueltyFree: Schweiz åtar sig att avsluta försäljningen av grymma kosmetika

DELA MED SIG:

publicerade

on

bcf_tDen schweiziska regeringen meddelade att de kommer att förbjuda försäljning av kosmetika som innehåller ingredienser som nyligen testats på djur. Tillkännagivandet kommer som svar på en motion som införts av Miljöpartiets parlamentariker Maya Graf och om det antas skulle det göra Schweiz till det 35:e landet att vidta rättsliga åtgärder för att stoppa handeln med djurtestade konsumentprodukter sedan Humane Society International lanserade sin globala #BeCrueltyFree kampanj i 2012.

Claire Mansfield, HSI:s kampanjchef för #BeCrueltyFree, sa: "Det är fantastiska nyheter att Schweiz har anslutit sig till den växande listan över länder som har förbundit sig till #BeCrueltyFree genom att avskaffa försäljningen av grymma kosmetika. Detta är ytterligare ett exempel på den växande drivkraften för att få ett slut på parlamentets kosmetikagrymhet en gång i parlamentet, en gång i världen. och den schweiziska regeringen för att de åtagit sig att vidta åtgärder."

Världens största marknad för skönhetsprodukter, Europeiska unionen, har tillsammans med Norge, Israel, Indien, Nya Zeeland, Turkiet, Sydkorea och flera delstater i Brasilien redan infört helt eller delvis förbud mot djurförsök för kosmetiska produkter och ingredienser. Liknande lagstiftning väntar i USA, Kanada, Brasilien, Taiwan, Australien, Argentina och på andra håll under ledning av #BeCrueltyFree kampanjteam.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend