Anslut dig till vårt nätverk!

Belgien

#BrusselsAttacks: Ökad säkerhet vid europeiska institutioner

DELA MED SIG:

publicerade

on

soldat Bryssel

De europeiska institutionerna i Bryssel har höjt sin beredskapsnivå i staden till orange och höjd säkerhet i nära samarbete med de belgiska myndigheterna, efter terrorattackerna i Bryssel tisdagen den 22 mars. 

Europaparlamentet är stängt för besökare och journalister idag den 23 mars. Ordföranden har beslutat att be personalen att distansarbeta idag den 23 mars och att stänga alla parlamentsbyggnader i Bryssel med undantag för huvudbyggnaden, som kommer att förbli tillgänglig men som kommer att säkras ytterligare genom systematiska kontroller av ID-handlingar och väskor. Dessutom är det stängt för journalister och besökare, så det är i huvudsak bara politiker som kan komma in.

Alla uppdrag, möten och schemalagda besök har också ställts in.

Europaparlamentets ordförande Martin Schulz gjorde följande uttalande:

“I am horrified by the despicable and cowardly attacks which took place in Brussels today. My thoughts go out first and foremost to the victims and the wounded, as well as their families and friends. These acts anger and sadden me at the same time. They are born from barbarism and hatred which do justice to nothing and no one. Brussels, like other cities hit by such terrorist attacks, will stand strong, and the European institutions hosted so generously by the Brussels institutions and its inhabitants will do likewise.”

Schulz also added: “In the name of the European Parliament, I have expressed to the Belgian Prime Minister my compassion and solidarity towards the Belgian people.”

Annons

Europaparlamentet stängt

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend