Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Ukrainas regering "använder antieuropeiska metoder för att pressa företagen"

DELA MED SIG:

publicerade

on

jpeg1

I dag (4 juli), mot en bakgrund av ljusa konferenser, offentliga diskussioner och framträdanden i media, bevarar den ukrainska regeringen negativa egenskaper som relationen mellan privat och offentlig, trycket från regeringskretsar på näringslivet och korruption. Naturligtvis kan dessa faktorer avsevärt påverka ukrainares önskan att gå mot viseringsliberalisering och nå ut till Europeiska unionen.

Den här veckan har den europaorienterade ställföreträdaren Serhiy Leshchenko i sin blogg publicerat listan över de största korruptionsskandalerna och människor som "sitter" på stora statliga flöden i Ukraina. Herr Leshchenko har en mycket betydande erfarenhet av arbete i anti-korruptionsprogram och främjande av europeiska värderingar i landet. Det var därför hans betyg omedelbart väckte uppmärksamheten hos tusentals ukrainska och europeiska entreprenörer, som ser fram emot att få möjligheter att samarbeta med och investera i Ukraina.

Under tiden har ett antal anti-korruptionsorgan skapats i Ukraina för att förhindra korruption. Men så länge dessa organ inte har avslutat något allvarligt ärende, utlöste de bara missnöje hos allmänheten och kom under noggrann övervakning av europeiska borgenärer. Nu inledde den här antikorruptionsåklagarmyndigheten ett brottmål mot den berömde entreprenören och filantropen Oleksandr Onishchenko och ber parlamentet att ta bort immuniteten från honom som arrangör av "gasplaner".

Vi noterar att Onishchenko är en framstående affärsman och aldrig inkluderades i "klassificeringen" av korruptionsmän som de som Leshchenko har tillhandahållit.

Vad är anledningen till att de uppenbara fallen med bevis från ledande journalister och icke-statliga organisationer ignoreras, men människor som Onishchenko faller under press!

Vi minns att Oleksandr Onishchenko är en ukrainsk politiker, affärsman och idrottsman, ställföreträdande för Ukraina av VII och VIII samtal, ordförande för Equestrian Federation of Ukraine, ordförande för Foundation "Familjen" och grundare av den internationella filantropiska organisationen "TOP Ukraine".

Annons

Ukrainska experter säger att nu i Ukraina fortsätter ett odeklarerat krig: massiva raider tillfångataganden av affärer, berövande av företag och omfördelning av marknaden och så vidare. Allt detta sker under beskydd av Porosjenko och hans närmaste affärs-, politiska och deltagande miljö.

"Scenariot med Janukovitj upprepas för att monopolisera inflytande och makt. Tyvärr fanns det ingen fördelning av privata och offentliga och partier förblir fortfarande korruptionens konglomerat. Ingen vill övervinna korruption institutionellt, grundläggande områden är inte utvecklade, och reformer kvarstår bara som deklarationer. Faktum är att fallet Onishchenko ser ut som omfördelning av naturgasmarknaden" - säger politisk strateg, chef för Institutet för demokrati och utveckling" Katna Olitarchenko "PolitAchenko.

Är det möjligt att tolka dessa händelser på ett sätt som att presidenten vänder sig till diktatoriska metoder för att pressa den ukrainska verksamheten? Tiden får utvisa baserat på fortsättningen av detta fall. Här är det tydligt levande att han använder den nyskapade organisationen – Anti-Corruption Procureur's Office, som syftar till att bekämpa korruption i de högre maktskikten – till sin egen fördel.

Enligt ledaren för Anti-korruption åklagarmyndigheten Holodnytskyy, i fallet med Onishchenko finns det redan förberedda ett antal bevis på hans inblandning i intrigen med gasföretaget "Ukrgazvydobuvannya", men han vägrar att avslöja detaljerna för ukrainska medier.

png1  Samtidigt, som rapporterats av informerade källor inom NABU, har detta offentliga organ inga bevis för Onishchenkos skuld.

Dessutom drar de använda metoderna – arresteringen av hans släktingar, såväl som personer som inte ens känner till existensen av en affärsman – enligt lokala observatörers åsikt vårt land tillbaka till 1937, när i Sovjetunionen, som då var en del av Ukraina, bekännelsen slogs ut från människor med hjälp av fysiska och psykologiska metoder. Despoten Josef Stalins catchy fras från den tiden "Ingen person – inga problem" lever fortfarande.

Vi har tagit reda på åsikten från ledande ukrainska politiker och vi är ledsna att säga, istället för att bekämpa korruption, som i resten av den civiliserade världen, tar detta organ i Ukraina bara politiska order. I Onishchenkos fall – från presidenten själv. Beslutet att arrestera ställföreträdaren och att ställa honom inför rätta är ett rent politiskt beslut, avslutar Ukrainas före detta premiärminister, ledare för det politiska partiet "Fäderlandet" Julia Tymosjenko.

"NABU, Anti-Corruption Åklagarmyndigheten - allt de är bara illusioner, de kommer inte att röra verkliga generatorer av korruption i landet. NABU är beroende av landets högsta ledning, de gör order: de avslutade målen mot Gontareva, mot finansministern, mot deputerade för PPB (Petro Porosjenkos block), som står i spetsen för korruptionen; de täcker över korruption av vem som är ansvarig. Alla korrupta tjänstemän från den förra regeringen släpptes. Alla korruptionsledare som sitter på ledande positioner i regeringen idag” – sa Tymosjenko.

png2  Tymosjenko kommenterade också på kanal 112 Ukraina brottmålet mot biträdande Oleksandr Onishchenko.

"Gå nu raider processer till företag som en gång var i tider av Janukovitj - de berövar människor affärer. Samma sak är med Onishchenkos verksamhet. Onishchenko är en offentlig person, men hur många av dem som inte är det och står inför samma berövande?” Hon sa.

Onishchenko stämde själv Pechersky District Court i Kiev mot GPOU och NABU för att skydda hans heder och rykte. Han säger att han kommer att vädja till det internationella samfundet att förhindra sådana objektlösa påtryckningar från myndigheterna.

Näringslivet i Ukraina, såväl som politiska personer från reformlägret, är enormt chockade och uttrycker sin upprördhet med sådana manifestationer av "mobsters" metoder för att beröva verksamheten av den nuvarande regeringen; de kräver att Porosjenko stoppar trycket på företagen, i synnerhet på Alexander Onishchenko, och börjar skilja mellan företag och myndigheter.

Investerare i Europa och allmänheten övervakar aktivt denna situation och väntar rättvist på den rättsliga lösningen av denna fråga.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend