Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

All-UK tull #Brexit-rapporten är "spekulation": PM Mays kontor

DELA MED SIG:

publicerade

on

En rapport som tyder på att ett tullavtal helt och hållet i Storbritannien kommer att skrivas in i det juridiskt bindande avtalet som styr Storbritanniens utträde ur EU för att undvika behovet av en irländsk backstop är "spekulation", sa premiärminister Theresa Mays kontor. skriver Costas Pitas.

The Sunday Times sade att planen skulle undvika behovet av att behandla Nordirland annorlunda, vilket har varit det största stöteblocket för att säkra en överenskommelse om Storbritanniens utträde ur blocket, med utgång i mars 2019.

Reuters rapporterade på fredagen att EU har föreslagit att ett tullarrangemang efter Brexit som täcker hela Storbritannien skulle kunna ge Storbritannien ett visst utrymme att fastställa handelsregler samtidigt som provinsen Nordirland hålls i linje med EU.

Mays regering kommer att mötas på tisdag (6 november) för att diskutera hennes plan, och hon hoppas att det skulle vara tillräckligt med framsteg senast fredag ​​(9 november) för att EU ska kunna tillkännage ett särskilt toppmöte, The Sunday Times sa.

Förberedelserna för en slutlig affär är "mycket mer avancerade än vad som tidigare avslöjats", sade rapporten, och kommer att leda till att ett dokument på 50 sidor eller mer publiceras.

På frågan om rapporten sa en talesman vid Mays kontor: "Detta är bara spekulationer. Premiärministern har varit tydlig med att vi gör goda framsteg när det gäller den framtida relationen och 95 % av utträdesavtalet är nu uppgjort och förhandlingar pågår.”

Mer än 70 affärspersoner kräver en offentlig omröstning om de slutgiltiga villkoren för Storbritanniens utträde ur EU och varnar för att landet står inför "antingen en ögonbindel eller en destruktiv hård Brexit", rapporterade tidningen.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend