Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Innovation: #Aten utnämnd till EU:s mest innovativa huvudstad 2018

DELA MED SIG:

publicerade

on

Aten har tilldelats den prestigefyllda titeln EU:s innovationshuvudstad. Priset, som inkluderar 1 miljon euro, delades ut av forsknings-, vetenskaps- och innovationskommissionär Carlos Moedasat vid Lissabons webbtoppmöte.

Priser delades också ut till andra städerna Aarhus (Danmark), Hamburg (Tyskland), Leuven (Belgien), Toulouse (Frankrike) och Umeå (Sverige) som fick 100,000 2020 € vardera. iCapital-priset delas ut under Horizon XNUMX, EU:s forsknings- och innovationsprogram, och belönar städer för deras förmåga att experimentera och använda innovation för att engagera lokala samhällen och förbättra livet för sina medborgare.

Announcing this year’s award, Commissioner Moedas said: “Cities are beacons of innovation. They act like magnets for talent, for capital, for opportunity. With the European Capital of Innovation, we reward the cities that go the extra mile to test new ideas, technologies and ways to make citizens heard in the way their city is changed.”

Commissioner Moedas added: “Athens stands out as an example that a city facing many challenges can achieve great things. Through innovation, Athens has found new purpose to turn around the economic and social crisis. It is proof that it’s not the difficulties but how you raise yourself above them that matters.”

iCapital-titeln har tidigare innehafts av Barcelona (2014), Amsterdam (2016) och Paris (2017). I år lanserades tävlingen i februari och öppnades för städer med över 100,000 2020 invånare i hela EU och länder som är associerade till Horizon XNUMX. Vinnaren och tvåan utsågs av en oberoende jury från lokala förvaltningar, universitet, företag och den ideella sektorn .

Ett pressmeddelande finns nätet.  

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend