Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Online Broadcasting-reformavtal nått mellan EU-institutionerna

DELA MED SIG:

publicerade

on

Tittarna kommer att kunna se nyheter och aktualitetsprogram från hela EU online enligt nya arrangemang som Europeiska rådet och parlamentet har kommit överens om i dag (13 december). Alla radioproduktioner kommer också att göras tillgängliga över gränserna under de nya upphovsrättsreglerna, tillsammans med drama och andra program som är helt finansierade av sändaren.

Bestämmelserna gäller direktsändningar på nätet och ikapptjänster. Men sportprogram är uteslutet, tillsammans med samfinansierade produktioner vars affärsmodell är beroende av att de säljs till olika programföretag. Den konservativa juridiska talesmannen Sajjad Karim, ledamot av Europaparlamentet, har följt avtalet som skuggföredragande och var närvarande under dagens förhandlingar.

His amendments helped improve the balance between giving viewers greater access to programmes and protecting financing models without which many popular programmes would not be made. Karim said: “I am pleased that viewers and expats will now be able to watch news and current affairs programmes and listen to radio broadcasts when living abroad.

“Striking the right balance between giving access to programmes and protecting our vital audio visual sector  was hugely important to me in the negotiations.

“I was delighted to have secured improvements to the final legislation which ensure broadcasters remain free to determine with broadcasters from other member states how to best reach viewers from other countries. This will ensure high quality content can be enjoyed by viewers but without hampering the financing of the AV sector, which often relies on financing from other member states broadcasters, which are in return given exclusive licenses for their territory.

“This proposal builds on the portability regulation which entered into force in April and enables viewers to access their paid for subscriptions to platforms including Netflix and the ITV Hub across the EU.”

Annons

De nya reglerna kommer att införas av medlemsländerna inom två år. Europeiska kommissionen kommer därefter att göra en översyn av deras verksamhet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend