Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Frankrike kommer inte att acceptera upprepade #Brexit-förseningar – fransk tjänsteman

DELA MED SIG:

publicerade

on

Frankrike kommer inte att tolerera upprepade förlängningar av Brexit-tidsfristen, sade en fransk presidentrådgivare på fredagen, som uttryckte hopp om att EU-valet i Storbritannien skulle få sina politiska partier att nå en överenskommelse om att lämna EU. skriver Michel Rose.

Frankrike drev hårt på för en kort förlängning av brexitförhandlingarna förra månaden, i motsats till Tysklands önskan att bevilja en längre period, med argumentet att pressen borde hållas på London. Till slut enades de europeiska ledarna om sex månaders försening.

"Vi får inte sugas in i upprepade förlängningar, det är säkert", sa rådgivaren. "Vårt budskap är tydligt: ​​en lösning måste ha hittats senast den 31 oktober."

Den franske rådgivaren stängde inte dörren för en ytterligare förlängning efter den 31 oktober, men gjorde klart att Frankrike skulle fortsätta att argumentera mot att försena samtalen upprepade gånger.

"Kanske kommer EU-valet (i Storbritannien) att fungera som en chock för att nå en transpartisan överenskommelse", sa rådgivaren.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend