Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit konservativa fraktion kommer att rösta mot May: s affär - lagstiftare

DELA MED SIG:

publicerade

on

En majoritet av medlemmarna i European Research Group, en stor euroskeptisk fraktion i Storbritanniens regerande konservativa parti, kommer att rösta emot premiärminister Theresa Mays brexitavtal när det kommer tillbaka till parlamentet nästa månad, sa en lagstiftare. skriver Andrew MacAskill.

Owen Paterson, en tidigare minister, sa att han var orolig för att hennes avtal skulle lämna Storbritannien enligt EU:s lagar. Han sa att det demokratiska unionistpartiet, som stöder Mays parti, är oroligt att det kommer att anpassa Nordirland närmare EU än resten av Storbritannien.

"Tråkigt nog kommer vi att rösta emot det igen, eftersom DUP gjorde ett uttalande, eftersom det inte ändrar den väsentliga karaktären av utträdesavtalet, vilket är oacceptabelt, vi kommer att ha lagar påtvingade oss av 27 olika länder där vi inte är inblandad, säger Paterson till BBC.

"Och mycket viktigt för DUP och oss kan det potentiellt slå sönder Storbritannien genom att skapa en ny enhet som heter Storbritannien och jag och det betyder att du kan sluta med att Skottland vill följa efter och det är verkligen farligt för förbundet."

Dela den här artikeln:

Trend