Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit - May möter förnyat tryck att ange avresedatum

DELA MED SIG:

publicerade

on

Premiärminister Theresa May blev under torsdagen (16 maj) under förnyad press från högt uppsatta medlemmar av sitt konservativa parti att ange en tydlig tidtabell för hennes avgång, skriver Kylie MacLellan.

Mays Brexit-avtal har avvisats tre gånger av parlamentet och veckor av samtal med oppositionspartiet Labour, vars idé var djupt impopulär bland många konservativa, har inte lyckats hitta en konsensus om vägen framåt.

 

De konservativa i May har fastnat i Brexit-låset och tvingats skjuta upp Storbritanniens utträde ur EU den 29 mars. Mays konservativa led stora förluster i lokala val den här månaden och ligger efter i opinionsmätningarna inför valet till Europaparlamentet den 23 maj.

Den brittiska ledaren planerar att lägga sitt avtal till en fjärde omröstning i parlamentet i början av juni. Även om hon har lovat att avgå efter att hennes avtal har godkänts av lagstiftare, vill många i hennes parti att hon ska göra klart när hon kommer att sluta om det inte är det.

 

"Det är nu förbi tiden för premiärministern att acceptera att spelet är slut. Hennes premiärskap har misslyckats, och hennes auktoritet är skjuten", skrev Nick Timothy, hennes tidigare stabschef, i Daily Telegraph tidning.

Annons

"Varje dag som slösas bort härifrån gör livet svårare för den som leder Storbritannien in i framtiden. Vi måste avsluta denna nationella förnedring, leverera Brexit och rädda tories (konservativa). Jag är ledsen att säga att premiärministern måste göra sin plikt och stå åt sidan.”

May skulle träffa ledaren för sitt partis inflytelserika kommitté från 1922 runt 10 GMT på torsdagen (30 maj). Kommittén har krävt att hon ska ange en tydlig tidsplan för hennes avgång i händelse av att hennes affär avslås igen.

Om hon vägrar vill vissa ändra reglerna om när hon kan bli avsatt. May överlevde ett misstroendeomröstning i december och kan enligt nuvarande partiregler inte utmanas igen på ett år.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend