Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Coronavirus svar: 95.9 miljoner euro av sammanhållningspolitiken för att stärka hälsa, utbildning och små och medelstora företag i Polen

publicerade

on

Kommissionen har godkänt ändringen av det operativa programmet för Mazovia-regionen i Polen. Genom att omfördela nästan 95.9 miljoner euro av sammanhållningspolitiken kommer EU att hjälpa till att ta itu med effekterna av koronaviruskrisen. Sammanhållning och reformkommissionär Elisa Ferreira sa: ”Sammanhållningspolitiken spelar en viktig roll i svaret på pandemin som ger ett sätt att återhämta sig. Tack vare det gemensamma och snabba ansträngningen från kommissionen och de regionala myndigheterna i Mazovia ger dessa resurser välbehövlig hjälp och stöd till landets hälsosektor och ekonomi. ”

I synnerhet kommer 56 miljoner euro av EU-medel att omdirigeras för att köpa medicinsk och skyddsutrustning för över 75 sjukhus i regionen och för att stödja äldrehem och akutmedicinska och sanitära transportteam från Warszawa, Ostrołęka, Siedlce, Płock och Radom. Mazovianska små och medelstora företag kommer också att dra nytta av nästan 33.6 miljoner euro för att fortsätta sin verksamhet och spara sysselsättning.

Slutligen kommer 6.3 miljoner euro att avsättas för att förbättra villkoren för distansutbildning för elever och lärare från 236 skolor. Ändringar av operativa program är möjliga tack vare den exceptionella flexibilitet som tillhandahålls under programmet Initiativ för Coronavirus Response Investment (CRII) och Coronavirus Response Investment Initiative Plus (CRII +), som gör det möjligt för medlemsstaterna att använda sammanhållningspolitisk finansiering för att stödja de sektorer som är mest utsatta för pandemin.

coronavirus

Frankrike rapporterar mer än 25,000 24 nya koronavirusinfektioner under det senaste dygnet

publicerade

on

By

En läkare, som bär en skyddsmask och en skyddsdräkt, arbetar på intensivvårdsavdelningen (ICU) där patienter som lider av koronavirussjukdomen (COVID-19) behandlas på sjukhuset Bethune-Beuvry i Beuvry, Frankrike. REUTERS / Pascal Rossignol

Det franska hälsovårdsministeriet rapporterade 25,086 24 nya bekräftade fall av koronavirus på 16 timmar på fredag ​​(30,621 oktober), efter att ha rapporterat 15 XNUMX rekord på torsdagen (XNUMX oktober). skriver Geert De Clercq i Paris.

Det rapporterades också att 122 personer hade dött av koronavirusinfektion på sjukhus under det senaste dygnet, jämfört med 24 på torsdag. Inklusive dödsfall i äldreboenden - som ofta rapporteras i flera dagars satser - ökade antalet dödsfall med 88 på fredagen.

Det totala antalet infektioner sedan årets början uppgår nu till 834,770 33,303, det sammanlagda antalet döda till XNUMX XNUMX.

Antalet människor på sjukhus med COVID-19 ökade med 437 till 10,042 10,000, vilket översteg 50 1,800 för första gången sedan mitten av juni, och antalet personer i intensivvården ökade med XNUMX till XNUMX XNUMX, en nivå som senast sågs i mitten av maj.

Under de senaste sju dagarna har Frankrike registrerat nästan 14,800 132,430 nya koronavirusinfektioner, vilket är mer än de XNUMX XNUMX som registrerats under hela två månaders låsning från mitten av mars till mitten av maj.

Fortsätt läsa

coronavirus

Dagliga fall av koronavirus i Nederländerna slog rekord 8,114

publicerade

on

By

Människor tittar på en butiks display efter de nya sociala restriktioner som den nederländska regeringen tillkännagav, när Nederländerna kämpar för att kontrollera spridningen av coronavirussjukdomen (COVID-19) i Amsterdam, Nederländerna. REUTERS / Eva Plevier

Nederländerna slog ett nytt rekord för dagliga fall av koronavirus, med mer än 8,000 infektioner under det senaste dygnet, visar uppgifter som publicerades på lördag, skriver Stephanie van den Berg.

Antalet bekräftade fall klättrade 8,114, enligt dagliga siffror som sammanställts av National Institute for Public Health (RIVM).

Fortsätt läsa

coronavirus

Pandemivåg riskerar att fördröja återhämtningen i euroområdet: ECB: s Panetta

publicerade

on

By

Fabio Panetta ses på sitt kontor före sitt utnämning till Europeiska centralbankens verkställande kommitté i Rom. REUTERS / Remo Casilli / File Photo

Risken för att den andra vågen av koronaviruspandemin kan spåra euroområdets återhämtning från djup lågkonjunktur gör den mycket enkla penningpolitiken ännu mer nödvändig, styrelseledamot i Europeiska centralbanken Fabio Panetta (avbildad) har berättat för en grekisk tidning, skriver Balazs Koranyi.

ECB förväntar sig att blockets ekonomi återgår till sin nivå före krisen i slutet av 2022 - men Panetta sa att denna prognos nu är i fara, en kommentar som sannolikt kommer att förstärka förväntningarna på att ECB kommer att utöka sina stimulansinsatser i december.

”Återkomsten till strängare inneslutningsåtgärder som vi observerar i ett antal länder i euroområdet kan driva denna horisont ännu längre bort,” lördagens dagstidning Kathimerini citerade Panetta.

"Detta förstärker behovet av långvarigt ekonomiskt stöd från makroekonomisk politik."

Efter att ha gått med på att köpa upp till 1.35 biljoner euro i mitten av 2021 enligt ett nödköpsprogram är ECB inte under press att agera snabbt - men investerare letar fortfarande efter ett åtagande om större och längre skuldköp.

"Med tanke på den stora storleken på nedåtriskerna borde det inte finnas något tvivel om vår beslutsamhet att bevara prisstabilitet," tillade Panetta.

Han sa att återhämtningens långsamhet riskerade att förvärra den senaste tidens skillnader mellan de svagare och starkare medlemmarna i 19-landets gemensamma valutazon och därmed öka ojämlikheten.

ECB träffas nästa gång den 29 oktober, men det är mer troligt att politiska åtgärder vid nästa möte den 10 december, där nya ekonomiska prognoser kommer att avslöjas.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend