Anslut dig till vårt nätverk!

Vaccinteknik

Ukraina: Kommissionen donerar Mpox-vaccin för att skydda utsatta befolkningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Du har nu möjlighet kommissionens myndighet för beredskap och insatser för hälso- och nödsituationer (HERA) har donerat 10,000 XNUMX injektionsflaskor med Bavarian Nordics Mpox-vaccin till Ukraina.

Kommissionen och Ukraina undertecknade en avtalsassociering Ukraina till EU4Hälsa program i juli 2022. Ukraina är därför berättigat att få stöd från HERA för den andra omgången av Mpox-donationer, och ansluter sig till 27 andra mottagarländer. Kommissionen är fortfarande fokuserad på att förhindra att Mpox blir endemisk i Europa, vilket beskrevs i november förra året i en gemensamt uttalande av hälso- och livsmedelssäkerhetskommissionär Stella Kyriakides och WHO:s regionchef för Europa Dr Hans Kluge.

Hälso- och livsmedelssäkerhetskommissionär Stella Kyriakides sa: "Varje dag i ett år har Rysslands brutala krig i Ukraina fortsatt att förstöra sjukhus och medicinska institutioner, sätta människor i fara och beröva patienter behandling. Hälsa får aldrig vara ett mål för krig. Vi har arbetat hand i hand för att leverera avgörande, livräddande behandling till nästan 2,000 4 ukrainska patienter som evakuerats till EU och EES och stöd med mental hälsa och psykologisk hjälp. Tack vare vårt stärkta hälsosamarbete med Ukraina kan vi ge ytterligare stöd genom finansiering från EU10,000Health, inklusive idag en donation av XNUMX XNUMX injektionsflaskor med Mpox-vaccin. Kommissionens stöd till Ukraina och det ukrainska folket förblir orubbligt.”

Ukrainas hälsominister Viktor Liashko sa: "Ukraina ansluter sig till den globala strategin för att förhindra spridningen av Mpox. Hälsoministeriet fortsätter att skydda människor från sjukdomar som kan förebyggas med vaccin. Denna leverans av vaccinet syftar till att skydda vårdpersonal och utsatta befolkningsgrupper. Jag är tacksam mot våra partners från EU för deras fortsatta stöd till Ukrainas hälsovårdssystem.”

Med överenskommelse Genom att associera Ukraina till EU4Health-programmet kan de ukrainska hälsomyndigheterna och en bredare hälsogemenskap fullt ut dra nytta av finansieringsmöjligheterna under programmet, på lika villkor som sina motsvarigheter från EU:s medlemsstater, Norge och Island. EU4Health-programmet tar itu med omedelbara stridsrelaterade skador på hälso- och hälsosystem och finansierar ukrainska offentliga och privata projekt som hjälper till med Ukrainas återuppbyggnad efter kriget.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend