Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Lissabon och Linköping vinner 2023 års European Capital of Innovation Awards

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har avslöjat vinnarna av European Capital of Innovation Awards (iCapital), med huvudpriserna till städerna Lissabon och Linköping (Sverige).

Kommissionär Iliana för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomsfrågor Ivanova tilldelade priserna i Marseille under en ceremoni som arrangerades av Aix-Marseille Provence Métropole, vinnare av iCapital 2022. Kommissionären sa: "Grattis till Lissabon och Linköping! De är lysande exempel på hur städer kan använda innovation för att omforma stadslandskapet, ta itu med demografiska och ekonomiska utmaningar och arbeta till förmån för sina invånare. Men jag applåderar också alla finalister. De skapar en bättre framtid för människor genom innovation.”

Genom iCapital-priser uppmärksammar EU städer med inkluderande innovationsekosystem. Priset identifierar städer som förbinder medborgare med akademi, företag och den offentliga sektorn för att framgångsrikt omsätta resultat till förbättrat välbefinnande i samhället och samtidigt öka spelförändrande innovation.

Du hittar mer information i denna pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend