Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska agendan för migration

2023 Atlas of Migration bekräftar fortsatt starkt EU-stöd till ukrainare på flykt från kriget

DELA MED SIG:

publicerade

on

Med anledning av den internationella migrantdagen (18 december) släppte kommissionens gemensamma forskningscentrum (JRC) en ny upplaga av Migrationsatlas, ett onlineverktyg som tillhandahåller de senaste harmoniserade och validerade uppgifterna om migration för de 27 EU-medlemsstaterna och för 171 länder och territorier runt om i världen.

2023-utgåvan innehåller ett särskilt tematiskt avsnitt om EU:s solidaritetstrender mot människor som fördrivits från Ukraina. Det visar att européernas beslutsamhet och motståndskraft att stödja Ukraina och de fördrivna människorna fortfarande är stark på EU-nivå. Detta sammanfaller med resultaten från augusti 2023 Eurobarometerundersökning visar att 79 % av människorna är för att välkomna människor som flyr från kriget till EU.

Vicepresident Margaritis Schinas för att främja vårt europeiska sätt att leva sa: "Migrationsatlasen är ett viktigt verktyg för att förstå dynamiken i migrationstrender, inte bara på EU-nivå utan också över hela världen. Denna information är nyckeln till att förstå migrationens komplexitet, ger oss en bild av var vi står och hjälper oss att fatta de bästa besluten på EU-nivå. Det gläder mig att se att stödet från européer till fördrivna människor från Ukraina har varit högt sedan starten av den ryska aggressionen. Detta är EU-solidaritet i handling.”

Kommissionären för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomsfrågor Iliana Ivanova, ansvarig för Joint Research Centre, sa: "Politik måste baseras på fakta och bevis, och migration är inget undantag. Det är därför vår Atlas of Migration är så värdefull. Det hjälper beslutsfattare att förstå utmaningarna och möjligheterna kopplade till migration. Årets upplaga fokuserar på människor som flyr det ryska anfallskriget i Ukraina, och det är uppmuntrande att se att européernas solidaritet är fortsatt hög. "

Atlasen är ett värdefullt referensverktyg för EU:s beslutsfattare, forskare och andra med sitt breda utbud av information om viktiga migrationsämnen, inklusive migrationsrörelsernas utveckling över tid. Genom att ta till sig vetenskapliga data och bevis kan de navigera mer effektivt i migrationens komplexitet, med sikte på en inkluderande och hållbar politik som gynnar både migranter och värdsamhällen i EU och världen över. Data visas i användarvänliga interaktiva diagram och visualiseringar.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend