Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

Kommissionen lanserar pilotprojekt med informationssystem för avskogning för att hjälpa myndigheter, företag och handlare att förbereda sig för EU:s avskogningsförordning  

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen startar pilottestning av informationssystemet för avskogning, ett nyckelsteg för att operationalisera systemet Förordning om avskogningsfria produkter (EUDR). Systemet kommer att hjälpa operatörer, handlare, behöriga myndigheter och tullen att lämna in och bearbeta due diligence uttalanden. När EUDR är helt i kraft kommer sådana uttalanden att fungera som bevis på att produkter är avskogningsfria och därför kan släppas ut på EU-marknaden eller exporteras från den.

100 intressenter från alla relevanta sektorer som berörs av EUDR kommer att delta i pilotprojektet som kommer att pågå till slutet av januari. Efter detta kommer kommissionen att tillhandahålla en utbildningsmiljö och ”train-the-trainers”-sessioner till alla intresserade företag under sommaren 2024, i samordning med medlemsstaternas myndigheter. Kommissionen kommer också att göra användarmanualer och annat relevant självlärande material tillgängliga, till exempel videosjälvstudier. 

Mer information finns i nyhet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend