Anslut dig till vårt nätverk!

Turism

EU ser en ökning av turistbäddsplatser 2022

DELA MED SIG:

publicerade

on

I 2022, den EU hade uppskattningsvis totalt 28.9 miljoner tillgängliga sängplatser över mer än 620,000 XNUMX turistboende

Data visade på en fullständig återhämtning när det gäller turistboendeerbjudanden 2022. Jämfört med 2020, året då covid-19-pandemin startade, ökade antalet bäddplatser med 3 % (+765,900 4) och etableringarna med 24,400 % (+2019 1) och jämfört med 150,400 ökade både antalet bäddplatser (+1%; +3,600 XNUMX) och etableringar (+XNUMX%; +XNUMX XNUMX).

Italien och Frankrike stod för något mer än en tredjedel av den totala tillgängliga kapaciteten, med 5.2 respektive nästan 5.1 miljoner bäddplatser. Spanien och Tyskland följde efter, med 3.8 miljoner (13 % av totalen) och 3.6 miljoner (12 %) bäddplatser. 

Denna information kommer från datum om turistboende som publiceras av Eurostat i dag. Artikeln presenterar en handfull fynd från de mer detaljerade Statistik Förklarad artikel om turismstatistik - årsresultat för boendesektorn.
 

stapeldiagram: EU-länder med det högsta antalet bäddplatser i EU-turismboenden, 2022 (absoluta siffror och % av totalt)

Källdatauppsättning: tour_cap_nat

EU-länderna fortsätter att driva turismmarknaden inom EU

År 2022 registrerade EU totalt nästan 2.8 miljarder övernattningar på EU:s turistboenden, varav nästan 1.6 miljarder spenderades av inhemska turister och 1.2 miljarder av internationella gäster.

Annons

Data för 2022 visar att turister från andra EU-länder stod för 65 % av de 1.2 miljarder nätter som tillbringades av internationella gäster. Denna andel var betydande men fortfarande lägre än 2021, då 75 % av gästerna var från andra EU-länder, som en reaktion på resebegränsningarna under det året på grund av covid-19-pandemin. 

Övernattningar av turister från andra europeiska länder utgjorde 22 % av det totala antalet, vilket tyder på en stor ökning från föregående år (+5.3) procentenheter (pp)). 

År 2022 tillbringades 6 % av de internationella nätterna i EU-boenden av turister från Nordamerika (+2.4 procentenheter än 2021), medan gäster från Asien stod för 4 procent (+1 procentenheter), Central- och Sydamerika 2 procent (+0.8 procentenheter) pp), Afrika nästan 1 % (ingen förändring) och Oceanien 0.5 % (+0.3 pp). 

Mellan 2022 och 2021 var den största skillnaden på EU:s turismmarknad att vikten av turism inom EU minskade något, och antalet turister från alla andra regioner ökade. Om 2021 endast 8 % av nätterna som tillbringades av internationella gäster tillbringades av turister från andra världsregioner utanför Europa, ökade den andelen 2022 till 13 %. När reserestriktionerna hävdes välkomnade internationella turister möjligheten att besöka EU-länder, och EU-medborgare reste också utomlands.  
 

Cirkeldiagram: Nätter tillbringade av internationella gäster i EU-turismboende, 2022 (efter världsregion för gästernas hemvist och % av totala nätter tillbringade av internationella gäster)

Källdatauppsättning: tour_occ_ninraw

För mer information

Metodisk anmärkning

  • Vissa länder tillämpar tröskelvärden för datainsamling, vilket kan innebära att anläggningar med antal bäddplatser under tröskelvärdet inte omfattas av observationerna för kapacitets- och beläggningsdata.

Om du har några frågor, vänligen besök kontakta sida.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend