Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Att #EUCompanyLaw passar för den digitala tidsåldern

DELA MED SIG:

publicerade

on

The European Commission has launched a public consultation on how to improve EU company law – the consultation is focused on adapting the EU’s company law to the digital age.

The European Council has also identified this gap and said that company law is an area where the process of harmonizing conflict-of-law rules at EU level should continue. These already exist in areas like insolvency and contract law, but aren’t yet in place for company law.
Kommissionär Vera Jourová (avbildad) said: “Our Internal Market offers vast opportunities to European companies and thereby is a driver for jobs and growth. But EU company law rules are not up to speed with the digital age and businesses still struggle with uncertainties in many cross-border situations. We need to provide modern and clear rules. And we need a modern approach towards administering them: Companies should be able to use digital tools at every step, from registration to filing, and when communicating with shareholders.”
 
Samrådet kommer att informera om ett eventuellt framtida initiativ om EU:s bolagsrätt. Initiativet skulle syfta till att göra den inre marknaden enklare och rättvisare genom att tillåta en större användning av digitala verktyg, genom att tillhandahålla tydligare och rättssäkra EU-förfaranden för vissa gränsöverskridande operationer och genom att säkerställa ett effektivare skydd genom skyddsåtgärder och förbättrad tillgång till relevant information för alla. berörda intressenter, särskilt för borgenärer och anställda. Den skulle försöka bekämpa missbruk av sociala rättigheter och möjligheter till bedrägeri.
EU:s nuvarande bolagslagstiftning är ännu inte anpassad till den digitala tidsåldern och stöder inte tillräckligt utvecklingen av en fullfjädrad, sömlös inre marknad. Kommissionen säger att den inte tillåter företag att skörda alla fördelar med digital teknik och inte heller tillhandahåller ett heltäckande ramverk för företags gränsöverskridande rörlighet och tydliga regler om den jurisdiktion som gäller för företag i händelse av gränsöverskridande konflikter.
The public consultation seeks to collect views from a broad range of stakeholders, as well as from the public on three points: 1) on the use of digital tools and processes throughout a company’s lifecycle, 2) on the cross-border mobility of companies (mergers, divisions, conversions) and 3) on the conflict-of-law rules for companies. The results of the consultation will feed into the company law initiative, announced by the Commission in its 2017 Work Programme.

Frågeformulär

• Onlinekonsultationsfrågeformulär finns tillgängligt här.

Enkäten är för en stund endast tillgänglig på engelska. Alla språkversioner, förutom Gaelige, kommer att finnas tillgängliga så snart som möjligt. Vänligen kontrollera webbplatsen regelbundet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend