Anslut dig till vårt nätverk!

Okategoriserad

Kommissionen avslutar ett projekt med Internationella energibyrån som hjälpte medlemsländerna att minska sitt beroende av Rysslands fossila bränslen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen avslutar en Tekniskt supportinstrument (TSI) project that has supported 17 member states in their efforts to phase out their reliance on Russia’s fossil fuels, as set out in the REPowerEU-plan.

Projektet lanserades i mars 2022 genom en dedikerat samtal as part of the Commission’s response to the energy crisis triggered by Russia’s attack against Ukraine. The Commission, together with the Internationella energibyrån (IEA), gav deltagarna råd och kapacitetsuppbyggnad för att identifiera och genomföra specifika reformer och investeringar inom området förnybar energi, energieffektivitet, förnybar väteproduktion och innovativa lösningar för att minska koldioxidutsläppen från industrin i linje med REPowerEU mål.

De 17 deltagande medlemsstaterna är Belgien, Bulgarien, Tjeckien, Estland, Irland, Grekland, Spanien, Kroatien, Italien, Cypern, Ungern, Polen, Portugal, Rumänien, Slovenien, Slovakien och Finland. Projektet hjälpte konkret medlemsländerna att göra sig redo för vintern och framåt, samtidigt som de stödde deras väg mot netto-noll.  

The TSI is the Commission’s main instrument to provide technical support to reforms in the EU, following requests by national authorities. It is part of the Fleråriga budgetramen 2021-2027 och av Återställningsplan för Europa. Det bygger på framgångarna från sin föregångare, det strukturella reformstödprogrammet som sedan 2017 har genomfört mer än 1,400 XNUMX tekniska stödprojekt i alla medlemsländer.

Mer information finns här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend