Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

IRU hyllar heroiska ryska förare för att rädda två liv

DELA MED SIG:

publicerade

on

vägtransport

Andrey Damirovich Dilmukhametov tilldelades IRU Grand Prix d'Honneur för att han heroiskt räddat två skadade personer från brinnande skåpbil.

Amman – Under öppningsceremonin av 7th IRU Euro-Asian Road Transport Conference, ministermöte och samordningsmöte för internationella organisationer och finansiella institutioner, IRU:s ordförande, Janusz Lacny, tilldelade idag Andrey Damirovich Dilmukhametov IRU Grand Prix d'Honneur*, som ett internationellt erkännande för den enastående modiga handlingen som utfördes under hans plikt, som räddade två liv.

På 3 juli 2012, Herr Dilmukhametov, en 42-årig yrkesförare för KAB-transportföretaget baserat i Republiken Tatarstan, Ryssland - medlem i IRU:s ryska medlemsförbund, Association of International Road Carriers (ASMAP) - körde sin semitrailer på ett uppförsbacke av vägen, när han bromsade på grund av en ojämn vägbana. Sekunder senare kände han något krascha in i hans lastbil och hoppade genast ut för att bedöma situationen. Han såg att en gasoldriven skåpbil hade kraschat i full fart in i hans semitrailer och brast i lågor.

Oavskräckt, herr Dilmukhametov beslagtog två brandsläckare, släckte branden och riskerade heroiskt sitt eget liv för att rädda den skadade föraren och passageraren ur skåpbilen. Andreys tappra handlingar räddade inte bara två liv, utan också den värdefulla lasten. Hans självuppoffring var desto mer beundransvärd eftersom skåpbilen – som drivs av ett bränslesystem för flytande gas – kunde ha exploderat när som helst. Och ändå gjorde han det till sin prioritet att rädda de skadade och förhindra att en potentiellt förödande situation blir en mänsklig katastrof.

Annons

På frågan om han insåg vilka risker han stod inför när han räddade de två skåpbilspassagerarna, sa Mr Dilmukhametov svarade: ”Jag gjorde vad någon skulle ha gjort i min situation. Jag såg att personerna i skåpbilen behövde hjälp, så jag hjälpte dem”.

IRU:s ordförande, Lacny, delade ut priset och sa: "Herr Dilmukhametovs heroiska handlingar ingjuter en genuin känsla av hopp i mänskligheten, att när du befinner dig i en skrämmande, livshotande situation, finns det normala, hårt arbetande människor som är redo att utföra heroiska handlingar och riskera sina liv för att hjälpa andra. Tack vare sin träning, instinkt och snabba respons räddade han två liv i en otrolig handling av mod och IRU är stolta över att tilldela denna obesjungna hjälte Grand Prix d'Honneur och räkna honom bland vårt yrkes led”.

Colin Stevens

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend