Anslut dig till vårt nätverk!

armenien

Uttalande efter ett fyrsidigt möte mellan president Aliyev, premiärminister Pashinyan, president Macron och president Michel, 6 oktober 2022

DELA MED SIG:

publicerade

on

Azerbajdzjans president och Armeniens premiärminister träffades i Prag den 6 oktober 2022 i anslutning till den första Europeiska politiska gemenskapen på inbjudan av Frankrikes president och Europeiska rådets president.

Armenien och Azerbajdzjan bekräftade sitt åtagande till Förenta nationernas stadga och Alma Ata-deklarationen från 1991 genom vilka båda erkänner varandras territoriella integritet och suveränitet. De bekräftade att det skulle vara en grund för arbetet i gränsavgränsningskommissionerna och att nästa möte med gränskommissionerna skulle äga rum i Bryssel i slutet av oktober.

Armenien har kommit överens om att underlätta ett civilt EU-uppdrag vid gränsen till Azerbajdzjan. Azerbajdzjan gick med på att samarbeta med detta uppdrag vad det beträffar. Uppdraget startar i oktober under högst två månader. Syftet med detta uppdrag är att bygga upp förtroende och, genom sina rapporter, bidra till gränskommissionerna.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend