Anslut dig till vårt nätverk!

Moldavien

Moldavien får ytterligare finansiering för att förbättra järnvägsinfrastrukturen och föra fram Solidarity Lanes

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska investeringsbanken har tecknat ett lån på 41.2 miljoner euro med Moldavien, avsett att förbättra interna transportförbindelser samt att ge långsiktiga ekonomiska fördelar till den större regionen. Detta lån kommer att kompletteras med ett EU-bidrag på 12 miljoner euro. 

Transportkommissionär Adina Vălean sa: "Jag välkomnar undertecknandet av detta lån som tillsammans med Europeiska kommissionens bidrag på 12 miljoner euro kommer att förbättra järnvägsinfrastrukturen i Moldavien. Cirka 128 kilometer spår på nord-syd-axeln kommer att renoveras, med stora fördelar för den moldaviska ekonomin. Projektet kommer också att stärka Solidaritetsbanorna, där Moldavien och Rumänien är huvudaktörerna i Donaukorridoren, vilket säkerställer transitering av nästan 70 % av produkterna som lämnar Ukraina.” 

The project will help reduce road congestion and increase environmental sustainability, in accordance with the EU’s Global Gateway goals.

It will also strengthen the Solidarity Lanes, the alternative transport routes for Ukraine that have become a lifeline for Ukraine’s economy. In addition to transporting Ukrainian grain (more than 58 million tonnes of cereals, oilseeds and related products since May 2022), they are the main option for Ukraine to export all of its other goods, and to import what it needs, such as fuel and humanitarian assistance. Today’s decision will help strengthen the Danube corridor. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend