Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Britons would back ‘remain’ in new #Brexit vote – Channel 4 poll

DELA MED SIG:

publicerade

on

Britter skulle rösta för att stanna i Europeiska unionen om det fanns en annan omröstning eftersom de i de största områdena för "avgå" ändrar sig, visade en undersökning för Channel 4 som publicerades i måndags (5 november). skriver Alistair Smout.

Storbritannien skulle backa "remain" med 54% till 46%, visade Survations studie för TV-bolaget. Den uppskattade att mer än hundra lokala myndigheter nu skulle rösta för att stanna.

‘Leave’ won the June 2016 vote by 51.9% to 48.1%. Prime Minister Theresa May has repeatedly ruled out another referendum on the issue.

Brexiteers hävdar att Mays föregångare David Cameron sa under kampanjen att beslutet skulle vara slutgiltigt och att det inte skulle bli några omspelningar. De säger att May borde fortsätta med att leverera Brexit.

But those who back a ‘People’s Vote’ on any final deal say May’s vision for Brexit was not on the ballot paper in 2016, so the public should be allowed another say when the terms of Brexit are known.

Survation interviewed 20,000 people online between 20 October 20 and 2 November. Up to now polls have shown no major change in public opinion. Most polls predicted ‘Remain’ would win before the 2016 referendum.

Storbritannien kommer att lämna blocket den 29 mars, med London och Bryssel för att säkra en överenskommelse om villkoren för Storbritanniens avgång och undvika ett störande "no deal"-scenario.

Annons

Även om May övervinner konflikterna i sitt eget konservativa parti för att slutföra en överenskommelse, visade Survation-undersökningen att 33 % av människorna skulle förkasta avtalet jämfört med bara 26 % som skulle acceptera det.

Skulle May inte kunna komma överens om ett avtal senast den 29 mars sa 36 % att Storbritannien borde lämna utan avtal, 35 % sa att de borde stanna i EU och 19 % sa att avresan borde skjutas upp tills en överenskommelse nåtts.

Men om May gick med på ett avtal skulle 43 % stödja en folkomröstning för att välja mellan att acceptera avtalet eller att stanna kvar i EU, jämfört med 37 % som skulle motsätta sig valet, visade undersökningen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend