Anslut dig till vårt nätverk!

jemen

Jemen: EU anslår över 193 miljoner euro till de mest utsatta

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den 20 februari tillkännagav Europeiska kommissionen över 193 miljoner euro i finansiering för de mest utsatta människorna i Jemen. Jemen har ödelagts av år av våld, fördrivning, ekonomisk och politisk kris. Finansieringen tillkännagavs av kommissionsledamot Janez Lenarčič (avbildad) under Riyadh International Humanitarian Forum, kommer att ge de mest utsatta med livräddande hjälp.

136 miljoner euro av detta belopp kommer att ges till EU:s humanitära partner, såsom FN och icke-statliga organisationer, för att hjälpa till att möta framväxande behov till följd av pågående våld och plötsliga katastrofer. De EU-finansierade aktiviteterna inkluderar hälso-, kost- och livsmedelsbistånd, samt vatten och sanitet för att förhindra undernäring och överföring av epidemier.

55 miljoner euro i utvecklingsbistånd är öronmärkt för livsmedelssäkerhet och försörjningsstöd för att tillgodose både akuta behov av livsmedelsförsörjning, såväl som långsiktig utveckling och självförsörjning. Det syftar till att hjälpa jemeniter att få ett försörjning och producera mat lokalt som en del av en övergång till ett motståndskraftigt och hållbart matsystem.

Under sitt besök i Riyadh, kommissionsledamot Lenarčic kommer att hålla ett öppningstal vid Riyadh International Humanitarian Forum. Han diskuterade också de mest angelägna humanitära frågorna med HH Prins Faisal bin Farhan, utrikesminister; Dr Abdullah Al Rabeeah, generalföreståndare för King Salman Humanitarian Aid and Relief Centre; Jasem Albudaiwi, generalsekreterare för Gulfstaternas samarbetsråd; Diana Janse, Sveriges statssekreterare för internationellt utvecklingssamarbete.

Pressmeddelandet är tillgängligt nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend