Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Silicon Valley Bank kollaps: Mark Cuban säger att Fed "omedelbart" borde vidta åtgärder

DELA MED SIG:

publicerade

on

Entreprenören och Dallas Mavericks ägare Mark Cuban har krävt att Federal Reserve vidtar åtgärder och tar ansvar efter kollapsen av Silicon Valley Bank (SVB) på fredag ​​(10 mars).

"Fed bör OMEDELBART köpa alla värdepapper/skulder banken äger till nära pari, vilket borde räcka för att täcka de flesta insättningar", skrev Cuban som en del av en lång Twitter-kedja på fredag. "Alla förluster som betalas i eget kapital och nya skulder från den nya banken eller vem som helst köper den. Fed visste att detta var en risk. De borde äga den." 

"Om Fed inte äger det, blir förtroendet för banksystemet ett problem," hävdade Kuban. "Det finns massor av banker med mer än 50 procent oförsäkrade insättningar."

"Vilka skulle vara bästa praxis att skydda mot en framtida körning om ditt företag skriver ut miljoner i checkar varje vecka?"

SILICON VALLEY BANK KUNDER STÅR UPP UTANFÖR KALIFORNIEN LÄGE MITT FRANTISK RUSH ATT TA UT PENGAR

Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) meddelade i fredags att de skulle stänga Silicon Valley Bank, fram till dess den 16:e största banken i USA, vilket markerar USA:s värsta finansinstituts misslyckande sedan den stora lågkonjunkturen för 15 år sedan. 

Banken hade ett rykte som en go-to för ett antal Silicon Valley-industrier och startups. Y Combinator, en inkubatorstartup som lanserade Airbnb, DoorDash och DropBox, hänvisade regelbundet entreprenörer till dem.

Annons
Bankrådgivning investeringar

Mark Cuban besöker "Mornings With Maria" på Fox Business Network Studios den 14 november 2019 i New York City. (John Lamparski/Getty Images/Getty Images)

SVB:s kollaps var så snabb att några branschanalytiker timmar före stängningen var hoppfulla om att banken fortfarande var en bra investering. Bankens aktier hade fallit med 60 % på fredagsmorgonen efter ett liknande fall dagen innan. 

Oroliga insättare skyndade sig att ta ut sina pengar på grund av oro för bankens hälsa, vilket orsakade dess kollaps, vilket kan fungera som "en händelse på utrotningsnivå för startups", enligt Y Combinator VD Garry Tan. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend