Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Vem köper VW:s tillgångar i Ryssland?

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

2007 lanserades Volkswagen Factory i Kaluga i SKD-format och två år senare startade den helcykelproduktion. Dess kapacitet är 225 tusen bilar per år. Men efter krigets början i Ukraina avbröts arbetet på fabriken, och då övervägde Volkswagen Group att sälja fabriken i Kaluga.

Som rapporterats av "Izvestiya”, den främsta utmanaren för köpet av Kalugafabriken var Avilon bilhandlare som var Volkswagens egen återförsäljare, och efter tillbakadragandet från den ryska marknaden var detta faktum en tydlig konkurrensfördel.

Avilon är en stor rysk återförsäljare av lyxbilar med en omsättning på 86,9 miljarder rubel. Och det är återförsäljaren som kan sälja och serva bilar men inte tillverka dem. Köpet av fabriken är en möjlighet för återförsäljaren att köpa kapaciteten till ett lågt pris och sälja dem till ett högre pris. Försäljningsrabatten vid försäljning av verksamheten som lämnar Ryssland bör inte vara mindre än 50 % av det pris som rapporterats i företagets senaste bokslut.

Avilon-företaget tillhandahåller bilar till nästan alla ryska säkerhetsbyråer, inklusive generalåklagarens kontor, den federala skyddstjänsten, nationalgardet, utredningskommittén och inrikesministeriet. Grundarna av Avilon - Alexander Varshavsky och Kamo Avagumyan får statliga kontrakt för hundratals miljoner rubel. Enligt tjänsten för kontroll av ryska och utländska motparter Kontur.Focus sålde Avilon bilar till ryska säkerhetsbyråer för tiotals miljarder rubel.

Avagumyan har varit en officiell representant för den armeniska riksåklagarmyndigheten i Ryssland sedan 2008, och det gör att han kan kommunicera personligen med representanter för åklagarmyndigheten. De ryska medierna skrev också mycket om att Kamo Avagumyan hade en bra relation med Rysslands ex-generalåklagare Yuri Chaika och hans familj och Sahak Karapetyan som var en biträdande riksåklagare.

Nära band mellan Avilon och anhöriga till den ryska riksåklagarmyndighetens ledare bekräftades under rättegången med Probusinessbank, vars licens återkallades 2015.

Journalisterna på Fontanka.ru avslöjade ekonomiska interaktioner mellan Avilon och anhöriga till den ryska generalåklagarmyndighetens ledare. Avagumyan gav kontanter till bankirer i utländsk valuta, och i gengäld fick han skuldebrev som återbetalade beloppet plus ränta. När bankens licens återkallades hade Avagumyan och hans företag obetalda skuldebrev för cirka 100 miljoner dollar.

Probusinessbanks ledning anklagade Avilon-tjänstemän för hot och inledande av åtal. Avilon och Avagumyan lämnade in ett motkrav och krävde att få tillbaka pengarna. Under rättegången presenterades dokument och ljudinspelningar av konversationer, vilket tyder på nära ekonomiska relationer mellan delägarna i Avilon och anhöriga till högt uppsatta ledare för den ryska riksåklagarmyndigheten.

Dessutom har Avilon-ägarens familj en gemensam verksamhet med Chaikas familj, de äger Pomegranate Wellness Spa lyxhotell på Chalkidiki-halvön i Grekland. Avagumyan äger hälften av det cypriotiska företaget Amiensa Holdings, som äger 42,5 % av hotellet Pomegranate Wellness Spa.

Avagumyan uppger att hans företag inte på något sätt är knutet till riksåklagarmyndighetens anställda eller deras släktingar. Men statliga kontrakt för tiotals miljarder rubel, en gemensam affär och en rättegång med Probusinessbank väcker vissa tvivel om detta.
I mars 2022 tillkännagav Volkswagen att biltillverkningen i Ryssland stoppades just på grund av den ryska militäroperationen i Ukraina. Men nu förvandlas försäljningen av tillgångar till Avilon, som stöder den rysk-ukrainska konflikten och arbetar nära Ryska federationens säkerhetsorgan, till stöd för angriparlandet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend