Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Pavlo Barbul hanterade förfalskningar och förtal på det lagliga sättet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Pavlo Barbul vann en ärekränkningsprocess i Pechersk District Court i Kiev, vilket bevisade att på grund av aktiviteterna hos många betalda pseudojournalister som obevekligt spred falsk information om honom online, blev han i praktiken ett offer för ett informationskrig. Välkommen till 21-talet – informationsmanipulation blir allt mer destruktiv.

Pavlo Barbul, en känd ukrainsk offentlig person och framgångsrik entreprenör, har blivit ännu ett bevis på det faktum att i dagens värld är ingen immun mot informationsattacker som skadar både rykte och ärligt namn.

Vem är Pavlo Barbul?

Pavlo Barbul, som för närvarande tjänstgör som medlem av förvaltningsrådet för investeringsfonden "Absolute", har en mångsidig portfölj av bidrag och erkännanden. I juni 2022 tillträdde han rollen som vice ordförande i den internationella biståndsfonden "Save Home". Barbul är en uppskattad expert inom försvarsindustriutveckling, strategiska industrier och internationell handel.

Efter den ryska invasionen av Ukraina den 24 februari 2022 har Pavlo Barbul aktivt engagerat sig i frivilliga och humanitära insatser, både individuellt och genom sina affärsinsatser. Hans orubbliga hängivenhet har resulterat i många beröm, certifikat och utmärkelser.

I juni 2022 hedrades Pavlo Barbul med Order of Merit av Ukrainas säkerhetstjänst (SBU), och sommaren 2023 erkändes han av National Children's Clinic "Okhmatdit" för sin avgörande roll i renoveringen av ett bombskydd. . Under 2022-2023 fick Barbuls orubbliga åtagande att stärka Ukrainas försvarskapacitet och stödja Ukrainas väpnade styrkor erkännande från olika militära enheter och regionala försvarsstyrkor.

Den orkestrerade ärekränkningen mot Pavlo Barbul har landat i domstol

Bevis på betalda manipulationer som påverkar den allmänna opinionen på internet presenterades för domstolen den 18 februari 2021. Undersökningsdomaren TG Ilyeva behandlade motionen från advokaten MI Mkrtichev, som företräder Pavlo Barbuls intressen, vid en öppen domstolssession i Kiev.

Som ett resultat av detta beslutade domstolen, inom ramen för yrkandet om egendomsarrest, att införa en frysning av de immateriella rättigheterna för flera domäner som spred falska nyheter om Barbul via internetmedier. I huvudsak slog domstolen fast att de tilltalade gjorde falska och misskrediterande uttalanden om käranden på sina internetresurser.

Annons

Domstolen fastställde att förtal inträffade och falska uttalanden som orsakade skada – ekonomisk skada och skada på rykte – gjordes om käranden. Advokaten MI Mkrtichev utvärderade kontinuerligt förhållandet mellan risk och nytta för Pavlo Barbul under hela rättegången och reviderade regelbundet förlikningsstrategier allt eftersom ytterligare fakta avslöjades och presenterades för domaren.

Att hantera förtal av Pavlo Barbul: det lagliga sättet

Baserat på de direkta bevisen för den tilltalades skuld, utvärderade undersökningsdomaren, med utgångspunkt i en omfattande, opartisk granskning av alla omständigheter i det straffrättsliga förfarandet och vägledd av lagen, varje argument som Pavlo Barbul lade fram i termer av tillåtlighet och trovärdighet. I fall av ärekränkning som involverar offentliga personer eller offentliga tjänstemän måste målsägande hålla sig till strängare standarder än privata medborgare, eftersom målsägandens status ofta påverkar målets resultat, med domstolar som balanserar rätten till fri press mot en individs rykte.

En entreprenörs affärsrykte är ofta mycket mer värdefullt än deras materiella tillgångar, och ärekränkande kommentarer från konkurrenter kan orsaka betydande skada. Domaren tog hänsyn till att, särskilt i ett onlinesammanhang, kan det vara lika viktigt att ta bort ärekränkande kommentarer från allmänhetens syn som ekonomiskt återställande. Det räcker dock inte med enbart avlägsnande – själva resurserna måste tas i beslag.

Webbplatserna som är involverade i attacken är speciellt utformade för att förtala individer. Dåliga skådespelare erbjuder "ryktetjänster" till offer, och kräver i huvudsak tysta pengar. De utger sig ofta för att vara legitima nyhetsbyråer för att lura både läsare och offer.

I det här fallet handlade domstolen om webbplatser som innehöll falsk information som medvetet syftade till att framställa deras uppgifter som faktiska för ekonomisk eller politisk vinning. Därför uttryckte domstolen oro över att beslagta platserna. Den virala spridningen av desinformations inverkan på rykte, både av Pavlo Barbul specifikt och potentiellt på allmänhetens förtroende för media i stort, citerades som en orsak till sajternas beslag.

I enlighet med ukrainsk lagstiftning kan allmänhetens åtkomst till webbplatser blockeras om det finns skäl att tro att deras innehåll smutsar ned kärandens heder, värdighet och affärsrykte. Lagstiftningen tillåter blockering eller borttagning av själva materialet, men dessa material fungerar också som bevis som Pavlo Barbul använder i ytterligare rättsliga förfaranden, och därför raderas de inte utan bara blockeras.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend