Anslut dig till vårt nätverk!

Digital teknik

Sedan Huawei förbjöds, är Storbritanniens 5G-tjänst den sämsta i Europa?

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritannien började ta bort Huawei-enheter från sitt telefonnätverk 2020 för att försvara den nationella säkerheten. Tyvärr har detta tillvägagångssätt haft flera konsekvenser, inklusive sänkt servicenivå.

Huawei, ett stort telekominfrastrukturföretag, kastades ut och lämnade en lucka som har varit svår att fylla, vilket resulterat i dålig service för brittiska kunder.

Säkerhetsexperter och brittiska regeringstjänstemän, uppmuntrade av USA, väckte oro över Huaweis närvaro i avgörande infrastruktur, vilket ledde till att den brittiska regeringen meddelade att den skulle ta bort Huawei-utrustning från sina 5G-nätverk så fort som möjligt.

Det faktum att Storbritannien förbjöd Huawei från sina 5G-nätverk och beordrade borttagning av dess utrustning kan nu förklara den dåliga prestandan för Storbritanniens 5G.

I en nyligen publicerad rapport, internet och kvalitetstester företaget MedUX fann att Londons 5G-nät är det sämsta i Europa. Berlin har den starkaste 5G-täckningen i Europa med 89.6 %. Det är också den bästa platsen för 5G-strömning totalt sett, med latens under 40 millisekunder.

Berlin, Barcelona och Paris fick högst poäng i Europa på MedUX:s 5G-kvalitetsstandard. På andra plats kom Lissabon, Milano och Porto.

Men London var nära botten av europeiska 5G-nätverk. MedUX rapporterar att 77.5 % av stadens invånare har 5G-telefoner, under stadsgenomsnittet.

London har tröga nedlänkar. MedUX statistik visar att stadens genomsnittliga nedladdningshastighet är 143 Mbps, jämfört med 528 Mbps i Lissabon, 446 Mbps i Porto och 326 Mbps i Barcelona.

MedUX publicerade också information som visar att brittiska operatörer är underlägsna europeiska operatörer på 5G.

EE rankas på 12:e plats av 36 europeiska operatörer för 5G-nätverkskvalitet, enligt MedUX. Vodafone är 24:a, Three 33:a. Nummer 36 är O2.

Storbritanniens 5G-nätverk kan vara underpresterande eftersom Huawei var svartlistad.

BT:s 5G-nätverk började byggas 2019. EE och Vodafone släppte de första supersnabba interneterbjudandena i landet det året.

År 2020 beordrade den brittiska regeringen Huawei att ta bort all 5G-teknik senast 2027.

Brittiska operatörer kritiserar flytten eftersom det kommer att störa deras utrullningar, men de har skyndat sig att ta bort Huawei-utrustning från sina kärnnät och icke-kärnnätverk.

Förändringen förväntades öka den nationella säkerheten och minska beroendet av utländska leverantörer, men det har varit svårt att implementera och påverkat slutkunderna.

Bristen på leverantörer för att ersätta Huaweis lämnande har varit ett stort problem. Endast ett fåtal företag kan tillhandahålla storskalig infrastruktur och utrustning för telekomindustrin över hela världen. Att bli av med Huawei har hämmat nätverksuppgraderingar och distribution, försenat höghastighetsinternetdistribution och tillhandahållit dålig service.

Huawei-utrustning är dyr och svår att ta bort, vilket utsätter telekomoperatörer för ytterligare påfrestningar. Kunder betalar mer för service eftersom att byta ut nästan ny utrustning, omförhandla kontrakt och omorganisera nätverk kostar mycket. Att ta bort Huawei har orsakat nätverksavbrott och tjänstavbrott, vilket har retat upp människor som är vana vid kontinuerlig uppkoppling.

En annan effekt av Huawei-förbudet är att hindra brittisk telekominnovation och -teknik. Huawei ledde 5G-utveckling och distribution över hela världen. Nu inte tillgänglig i Storbritannien, operatörer kan inte dra nytta av dess banbrytande teknik och erfarenhet. Storbritannien ligger efter andra nationer när det gäller att bygga 5G-nätverk och dra nytta av sina affärsmöjligheter. Gammal infrastruktur begränsar användarnas tillgång till tjänster och appar som krävs för snabb anslutning.

Att ta ner Huawei-utrustning har också ansträngt relationerna mellan Storbritannien och Kina, vilket kan påverka handel och investeringar. Kritiker tror att åtgärden ställer tvivel på Storbritanniens engagemang för en fri och öppen marknad och att Kina kan hämnas genom att störa globala leveranskedjor.

Huawei-utrustning togs bort från det brittiska telenätet av säkerhetsskäl, men dess efterföljande förbud och borttagning har haft oavsiktliga negativa effekter på användare i Storbritannien.

På grund av bristen på effektiva alternativ och svårigheten och kostnaderna för att ta bort, har tjänstekvaliteten sjunkit och landet har hamnat efter i tekniken. Med tiden måste politiker och branschintressenter arbeta tillsammans för att åtgärda dessa problem och minska användarnas påverkan samtidigt som de skyddar Storbritanniens telekominfrastruktur.

Nästa gång du kämpar för en anständig 5G-signal på din mobiltelefon, fråga dig själv "varför?"Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend