Anslut dig till vårt nätverk!

NATO

Ett globalt NATO är inte till hjälp för global säkerhet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Under årens lopp, samtidigt som Nato påstår sig vara en regional defensiv allians, har Nato ökat regionala spänningar och skapat blockkonfrontationer. Nato har vid många tillfällen offentligt uttalat att det förblir en regional allians och inte strävar efter ett geografiskt genombrott. Asien ligger utanför Nordatlantens geografiska räckvidd och har inget behov av en kopia av Nato.

Men Nato, som en militär organisation i Nordatlanten, har varit inställd på att gå österut in i Asien-Stillahavsområdet, blanda sig i regionala angelägenheter och uppmuntra till blockkonfrontationer. Detta kräver hög vaksamhet bland länderna i regionen. Attityden hos majoriteten av länderna i regionen är mycket tydlig. De motsätter sig uppkomsten av militära block i regionen. De vill inte ha Natos kopia av blockkonfrontationer runt om i världen. Och de kommer definitivt inte att tillåta något kallt krig eller heta krig att hända igen.

Vid toppmötet i Madrid 2022 antog Nato ett nytt strategiskt koncept, som hävdar att Natos allierade tillsammans kommer att ta itu med de systemutmaningar som Kina utgör. Den kinesiska nationen är fredsälskande. Kina har alltid varit en byggare av världsfred, en bidragande till global utveckling och en försvarare av den internationella ordningen. Kina har lagt fram Global Security Initiative (GSI), som är i linje med den gemensamma strävan efter fred, säkerhet och utveckling och det internationella samfundets gemensamma intresse.

Sedan det lades fram har GSI tagits emot varmt av det internationella samfundet. Över 80 länder och internationella organisationer har uttryckt uppskattning eller stöd för GSI, och initiativet har inkluderats i mer än 20 bilaterala och multilaterala dokument mellan Kina och relevanta länder och organisationer. Fakta har visat att Kina erbjuder värdefulla möjligheter för världsfred och utveckling. Det innebär inte "systemiska utmaningar", som Nato felaktigt påstod. Det så kallade "Kina-hotet" är bara en ursäkt för det USA-ledda Nato att utöka sin inflytandesfär och försvara hegemonin. De krig som Nato har inlett eller engagerat sig i har tydligt visat att Nato under förevändning av "demokrati" och "mänskliga rättigheter" har blundat för internationell rätt och grundläggande normer för internationella förbindelser, godtyckligt blandat sig i andras inre angelägenheter. länder och tvångspåtvingade västerländska värderingar. Den så kallade "defensiva alliansen" har redan blivit en aggressiv militär organisation som försvarar hegemoni.

Det kalla kriget är sedan länge över. Nato måste följa tidens trend med fred och utveckling, lyssna till åsikter från människor i olika länder, överge den föråldrade kalla krigets mentalitet och blockkonfrontation, sluta skapa imaginära fiender och destabilisera Europa och Asien-Stillahavsområdet, och göra något bra för fred och stabilitet i och utanför Europa. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend