Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Kommissionen skjuter upp den portugisiska telekomtillsynsmyndighetens förslag om korrigerande åtgärder på marknaden för fast uppsägning

DELA MED SIG:

publicerade

on

anacom-kerodicas-comEU-kommissionen har avbrutit ett förslag från den portugisiska telekomregulatorn ANACOM angående regleringsåtgärder för marknaden för fast terminering eftersom den har allvarliga farhågor om omfattningen av den föreslagna tillträdesskyldigheten.

Kommissionen är särskilt oroad över att avsaknaden av en omfattande åtkomstskyldighet, inklusive till exempel sammankoppling via ett IP-nätverk - vilket är standard i de flesta andra medlemsländer - inte skulle möjliggöra en snabb lösning av åtkomstproblem och skulle kunna göra att konsumenterna inte kan ringa samtal. till andra nätverk. ANACOMs förslag skulle också kunna göra det möjligt för fasta operatörer att vägra eller fördröja tillträde till en del av sina nät i ett försök att eliminera sina direkta konkurrenter från marknaden.

Neelie Kroes, Europeiska kommissionens vice ordförande för den digitala agendan, sa: "Konsumenter måste kunna ringa de samtal de vill. Av denna anledning, där vi har en monopolsituation som på marknader för fast terminering, måste vi garantera tillgång till nätverk för alla operatörer och alla konsumenter."

Enligt EU:s telekomregler kräver tillträdesskyldigheten att en operatör ska sammankoppla sina respektive nät med alla andra operatörers. ANACOM föreslår att denna skyldighet införs för traditionella sätt för sammankoppling men inte för IP-sammankoppling.

Den portugisiska tillsynsmyndigheten har nu tre månader på sig att arbeta med EU-kommissionen och organet för europeiska telekomtillsynsmyndigheter (Berec) för att hitta en lösning på detta fall. Under tiden avbryts genomförandet av förslaget.

Den 12 juli 2013 registrerade kommissionen en anmälan från den portugisiska nationella tillsynsmyndigheten (ANACOM) angående marknaden för samtalsterminering på enskilda allmänna telefonnät som tillhandahålls på en fast plats i Portugal.

Kommissionens beslut att inleda en fördjupad utredning inleder ett "andra fasen"-förfarande enligt artikel 7a i EU:s telekomdirektiv (MEMO / 11 / 321).

Annons

Regleringsåtgärder som föreslås av ANACOM inkluderar skyldigheter om tillträde, icke-diskriminering, transparens och priskontroll som ska åläggas alla fasta operatörer som är verksamma på grossistmarknaden för terminering av fasta samtal. Dessa åtgärder försöker komma till rätta med flera marknadsmisslyckanden, såsom nekande av tillträde och införande av alltför höga avgifter, på en marknad där varje fast operatör har en monopolställning. Fasta termineringspriser är avgifter som fasta operatörer tar för att leverera samtal från andra fasta och mobila nätverk.

”Artikel 7” i ramdirektivet för telekom kräver att nationella tillsynsmyndigheter för telekom underrättar kommissionen, Berec (The Body of European Regulators for Electronic Communications) och telekomregulatorer i andra EU-länder, av åtgärder som de planerar att införa för att komma till rätta med bristen på effektiva konkurrens på de aktuella marknaderna.

De nya reglerna gör det möjligt för kommissionen att anta ytterligare harmoniseringsåtgärder i form av rekommendationer eller (bindande) beslut, om skillnader i de nationella tillsynsmyndigheternas tillvägagångssätt, inklusive korrigerande åtgärder, kvarstår i hela EU på längre sikt.

Kommissionens brev till den portugisiska tillsynsmyndigheten kommer att offentliggöras här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend