Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Callanan: "Avtal om EU: s sjuåriga budget visar att kostnaderna kan minskas och skattebetalarnas värde ökas"

DELA MED SIG:

publicerade

on

När parlamentsledamöter förbereder sig för att slutligen rösta om godkännandet av EU:s budget för 2014–2020, kommer Europeiska konservativa och reformisters gruppledare Martin Callanan, ledamot av Europaparlamentet. (avbildad) har sagt att avtalet visar att det – trots många ställningstaganden från parlamentsledamöter under de senaste nio månaderna – är möjligt att minska utgifterna i EU samtidigt som man justerar prioriteringar för att skapa mervärde.

När Callanan talade i debatten i morse inför omröstningen, sa Callanan att parlamentets krav på betydande budgethöjningar, EU-skatter och ett slut på rabatter, alla har avvisats. Även om en grupp kommer att inrättas för att undersöka så kallade EU:s "Egna resurser", påminde Callanan ledamöterna om att nationella regeringar behåller kontrollen över denna fråga under enhällighet så att han "inte skulle förlora mycket sömn" över dess tillkomst.

Callanan sa också att ECR generellt stöder många av de utgiftsprogram som antas idag och som kommer att fortsätta att stödja nyare EU-medlemmar, hjälpa till att bygga starkare infrastruktur på den inre marknaden och finansiera områden som gränsöverskridande forskning.

Han sade:

"Tja, här är vi nio månader kvar. En oerhört mycket varm luft har förbrukats. Många hot har framförts som aldrig har förverkligats. Och i kärnan har vi fortfarande MFF-avtalet som våra nationella regeringar förhandlade fram i februari.

"Min grupp har alltid sagt att den kommande sjuårsbudgeten bör uppnå två nyckelprinciper: för det första att minska den, och för det andra att omprioritera den bort från rubriker som inte tillför ekonomiskt värde i en global ekonomi på 21-talet. Denna fleråriga budgetram är, enligt vår uppfattning ett litet steg i rätt riktning.

"Det gick inte så långt som vi hade hoppats. Det visar dock att kostnaderna för EU kan minska och värdet för skattebetalarna kan ökas.

Annons

"Dagens omröstning markerar kulmen på en lång process som började för flera år sedan när det här parlamentet började utarbeta rapporten från SURE-utskottet. Det utskottet föreslog sedan en budgetökning på fem procent. Den ville ha nya egna resurser och skatter på allt från flyg till försäljning till CO2 Och det krävde ett avskaffande av fullt berättigade nationella rabatter. Tack och lov har nästan inget av detta realiserats.

"Endast på området för egna medel har parlamentet uppnått en mindre eftergift som kommer att se en flock av så kallade oberoende vise män från de tre institutionerna som drömmer om en mängd nya sätt att spendera mer skattebetalarnas pengar på sina EU-projekt. .Men jag kommer verkligen inte att förlora mycket sömn över denna grupp.Fördraget är tydligt att egna medel förblir inom rådets makt under enhällighet och jag tror att vi alla i våra hjärtan vet att det inte kommer att hända Eftersom nya egna resurser i grunden skulle förändra förhållandet mellan EU och de nationella regeringarna. Istället för att vara deras tjänare skulle det bli deras herre, vilket tvingar dem att skaffa intäkter för att spendera på vilket nytt system som denna kammare vill ha. De som kräver nya Egna resurser är samma människor som konsekvent efterlyser "Mer Europa" som svaret på alla våra missförhållanden. Som om att kasta pengar på problemet på något sätt skulle lösa det. Istället, precis som vi behöver ett bättre Europa, behöver vi bättre och mer effektiva utgifter.

"Det är därför vi generellt sett välkomnar resultatet av förhandlingarna om de olika utgiftsbestämmelserna. Många av dessa program kommer att bidra till att främja gränsöverskridande forskning, att täppa igen hålen i den inre marknadens infrastruktur och stödja de nyare medlemmarna av unionen. Dessa program är dock till sin natur fleråriga och de förlitar sig på säkerhet. Den ställning vi har sett från många i detta parlament sedan februari - men särskilt sedan sommaren - kommer att göra det svårt för många att vara igång ordentligt. Den 1 januari.

"Jag håller dock med detta parlament på ett viktigt område. Europeiska kommissionens budgetförvaltning har varit skrämmande. Vi kan inte och får inte hamna i en situation där vi regelbundet återvänder till nationella regeringar precis som Oliver Twist ständigt ber om mer Och när överutgifter inträffar måste besparingar göras från annat håll för att kompensera det. Det är dags att EU lär sig att leva inom våra resurser. Ett tillfredsställande resultat i dessa förhandlingar dämpar inte våra krav på grundläggande budgetreformer.

"Sammantaget, herr talman, representerar detta avtal en rättvis kompromiss mellan nord, syd, öst och väst; mellan nettobidragsgivare och nettomottagare. Nio månader senare röstar vi om ett avtal som i grunden är detsamma som det var i februari. Det här parlamentet har ställt upp och trampat under denna ouppbyggliga process, men i verkligheten kan vi vara tydliga med att rådets sunda förnuft har segrat. För oss tjänar det som en illustration av att det är möjligt att få EU att göra mindre och göra det bättre."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend