Anslut dig till vårt nätverk!

Vuxenutbildning

President von der Leyen öppnar tredje europeiska utbildningstoppmötet

publicerade

on

Det tredje europeiska utbildningstoppmötet ägde rum den Europeiska kommissionen den 3 december. Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen höll inledningsadressen med hyllning till lärare, som sedan COVID-10-pandemin bröt ut har strävat efter att hålla klassrummen öppna digitalt, vilket ger eleverna möjlighet att fortsätta lära sig. Årets toppmöte ägnades åt "Digital Education Transformation".

I sitt tal sa president von der Leyen att pandemin ”också avslöjade bristerna som måste åtgärdas. Vi måste framgångsrikt integrera digital teknik i våra utbildningssystem. Digital teknik gör det möjligt för många elever att fortsätta lära sig. Men för andra visade det sig vara ett stort hinder när tillgång, utrustning, anslutning eller färdigheter saknas. ”

Hon hänvisade till Handlingsplan för digital utbildning nyligen presenterad av kommissionen, som just syftar till att öka lärarnas och elevernas digitala färdigheter samt att utveckla den relaterade infrastrukturen. Presidenten betonade de ambitiösa men genomförbara mål som föreslagits för det europeiska utbildningsområdet och talade om hur NextGenerationEU kan hjälpa utbildningssektorn.

Slutligen välkomnade hon den nya utbildningen för klimatkoalition: ”Med den här koalitionen vill vi ta med en del av energin från gatorna till alla våra klassrum. Vi vill mobilisera hela utbildningssamhället för att stödja målen för klimatneutralitet och hållbar utveckling. ” Läs hela talet nätet.

Vuxenutbildning

Tredje europeiska utbildningstoppmötet för att ta itu med omvandlingen av digital utbildning

publicerade

on

I dag (10 december) är Europeiska kommissionen värd för den tredje Europeiska utbildningstoppmötet, som äger rum online i år. Kommissionens ordförande Ursula von der Leyen; Främja vår europeiska livsstil Vice president Margaritis Schinas; Kommissionär för jobb och sociala rättigheter Nicolas Schmit och kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom Mariya Gabriel kommer alla att delta. Inför evenemanget sa vice ordförande Schinas: "Europa sätter en premie på rättvisa, gröna, digitala och inkluderande samhällen. Europeiska utbildningsområdet erbjuder konkreta initiativ för att uppnå denna gemensamma ambition tillsammans. Europeiska universitet, Erasmus lärarakademier, Centrum för yrkesutbildning Excellens och Erasmus-rörlighet är ett symbol för vårt europeiska sätt att leva. "

Kommissionär Gabriel sade också: ”Jag ser fram emot att höra åsikterna från så många människor från utbildningsvärlden när vi tar vårt arbete med att uppnå ett europeiskt utbildningsområde fram till 2025 och genomför vår handlingsplan för digital utbildning. För detta ändamål kommer jag att ta tillfället i akt vid utbildningstoppmötet att inleda en samrådsprocess om omvandlingen av högre utbildning. Jag kommer också att tillkännage en annan viktig del av vår agenda för det europeiska utbildningsområdet - Koalitionen utbildning för klimat, som vi kommer att utveckla under 2021. ”

EU: s utbildningsministrar, liksom utbildningspersonal och representanter från hela Europa, kommer att diskutera utmaningarna och möjligheterna för den digitala omvandlingen av Europas utbildningssystem i samband med återhämtning från koronaviruskrisen och därefter. De kommer också att utbyta erfarenheter och bästa praxis för att mildra pandemins effekter på utbildning och utbildning och ge feedback om kommissionens vision att skapa en Europeiska utbildningsområdet 2025 och genomförandet av dess Handlingsplan för digital utbildning. Toppmötet kommer att webstreamas - länkar finns på webbsida.

Fortsätt läsa

Vuxenutbildning

#Coronavirus - Brittiska universitet bör inte öppna igen i september, säger fackföreningen

publicerade

on

By

Brittiska universitet bör skrota planerna för att återupptas i september för att förhindra att resande studenter driver upp landets koronaviruspandemi, säger en fackförening och kräver att kurser ska undervisas online. Premiärminister Boris Johnsons regering har utsatts för kritik över sina drag för att starta om utbildningen, särskilt efter en rad över examensresultat för skolelever och ett misslyckat försök att få tillbaka alla elever till sina klasser tidigare i år, skriver Elizabeth Piper.

Johnson har uppmanat britter att återvända till något som är mer besläktat med normalitet efter låsning av koronavirus, och uppmanar arbetare att återvända till kontor för att hjälpa ekonomin att återhämta sig efter en 20% -minskning i april-juni-perioden.

Men University and College Union (UCU) sa att det var för tidigt att skicka studenter tillbaka till universitet och varnade för att de kunde få skulden om fall av COVID-19 ökade. "Att flytta en miljon plus studenter runt om i landet är ett recept på katastrof och riskerar att lämna dåligt förberedda universitet som vårdhem för en andra våg", sade UCU: s generalsekreterare Jo Grady. "Det är dags för regeringen att äntligen vidta några beslutsamma och ansvarsfulla åtgärder i denna kris och be universiteten att överge planerna för ansikte mot ansikte undervisning", sade hon och uppmanade regeringen att flytta all undervisning online för första terminen.

Stephen Barclay, chefssekreterare för finansministeriet (finansministeriet), sa att han inte instämde i argumentet. "Jag tror att universitet som resten av ekonomin måste komma tillbaka och studenter måste kunna göra det," sa han Times Radio. Flera universitet säger att de är redo att öppna igen nästa månad efter veckors förberedelser och vissa studenter säger att de redan har spenderat pengar på saker som bostäder inför den nya terminen.

Fortsätt läsa

Vuxenutbildning

Färdigheter: Fem nya gränsöverskridande samarbetsprojekt utvalda för # Erasmus + finansiering för att utveckla kompetens inom yrkesutbildning i Europa

publicerade

on

Kommissionen har föreslagit Erasmus + -finansiering för fem nya plattformar of Centers of Vocational Excellence, för att tillgodose behoven i en innovativ, inkluderande och hållbar ekonomi. Plattformerna, som finansieras genom Erasmus + för en maximal budget på 4 miljoner euro vardera, kommer att vara aktiva inom sektorer som grön innovation och urban greening, mikroelektronik och möbel- och träsektorn.

De kommer också att stödja stora europeiska prioriteringar som digitala och gröna övergångar, hållbar tillväxt och social integration av individer som tillhör missgynnade grupper. De fem nyligen utvalda plattformerna för yrkesmässig kompetens utvalda bland 55 ansökningar involverar 167 partnerorganisationer från 17 medlemsländer och fyra andra länder som deltar i Erasmus + -programmet.

De utvalda projekten svarar på en förändrad arbetsmarknad och är i linje med prioriteringarna i den europeiska kompetensagendan och kommissionens förslag till rådets rekommendation om yrkesutbildning för hållbar konkurrenskraft, social rättvisa och motståndskraft presenterade den 1 juli. Pressmeddelandet är tillgängligt här.

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

trend